OSTALI SPORTOVI

Do jučer radio kao taksista, a sada je prvi pik na draftu

Avaz Sport

2.5.2018

Doskorašnji kvoterbek Oklahome Bejker Mejfild (Baker Mayfield) izabran je kao prvi pik na ovogodišnjem NFL draftu lige američkog fubala.

Postat će startni kvoterbek Klivlend braunsa i za četiri godine će zaraditi 32 miliona dolara, a praktično do jučer je radio kao taksista.

Dodatni posao

Prije samog drafta, stručnjaci su govorili da ova “pijaca” vrvi od talenata na poziciji vođe napada. Čak četvorica kvoterbekova izabrana su u prvih 10 pikova. Najveći gubitnici NFL-a Klivlend braunsi, koji su prošlu sezonu završili bez pobjede, uz 16 poraza, kao i prethodne godine imali su privilegiju da biraju prvi.

Iznenađujuće, ekipa iz Ohaja je za prvog pika odabrala doskorašnjeg kvoterbeka Oklahome Bejkera Mejfilda, koji prijeti da pomrsi slavu u ovoj američkoj državi NBA asu Raselu Vestbruku (Russell Westbrook ). Očekivalo se da bude visoko kotiran, ali ne i da bude zvijezda večeri.

A gotovo do jučer Mejfild je preživljavao kao i veliki broj američkih studenata, radeći dodatni posao da bi se mogao školovati na Univerzitetu Oklahoma. 

Jedan navijač je, naime, objavio fotografiju snimljenu prije godinu. Riječ je o selfiju koji je napravio s vozačem Ubera, a vozač je bio ni manje ni više nego Bejker Mejfild. 

- Od mog vozača taksija do broja 1 na draftu... Čestitam, Bejker - napisao je jedan navijač na svom Twitter nalogu.

Prema strogim pravilima, zabranjeno je primati novac od sponzora tokom studiranja, pa je Mejfild pronalazio dodatne studentske poslove kako bi mogao zaraditi novac.

Svađa s trenerom

Njegov put do prvog pika i ugovora od 32,5 miliona dolara nije bio nimalo lak. Najprije se posvađao s trenerom u Hjustonu, pa je pauzirao godinu prije nego što je dobio dozvolu da zaigra za Oklahomu.

Početkom prošle godine je uhapšen zbog divljanja pod utjecajem alkohola. Potom je, poslije pobjede Oklahome u gostima protiv Ohaja, otrčao na centar terena i postavio zastavu svog univerziteta. Nešto kasnije se hvatao za međunožje pred klubom protivnika protiv Kanzasa..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.