ŠVEDSKA

Stonoteniserke BiH bolje od Norveške

Avaz Sport

2.5.2018

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine na 54. izdanju Svjetskog prvenstva u Halmstadu ostvarila je danas pobjedu nad Norveškom od 3:0 i tako se plasirala u glavni žrijeb za plasman u B diviziju. 

Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica su u odlučujućim petom kolu C divizije ostvarile sve pojedinačne pobjede i iznenadile favorizorane Norvežanke, koje su ovim trijumfom izbacile iz utrke za plasman u B diviziju.

- Još smo pod velikim emocijama, jer ovaj rezultat nismo očekivale. Sva tri meča su bila za infarkt, ali su djevojke uspjele sačuvati živce i ostvariti veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu. Sada nas očekuje kvalifikacioni turnir za B diviziju, gdje se igra na ispadanje. Još ne znamo ko će nam biti protivnik, kazala je iz Švedske trener Amela Hadžiahmetović Mujezinović, trener naše reprezentacije.

Podsjetimo, naše najbolje djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražene od Velsa, da bi u naredna četiri kola ostvarile četiri pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i Maldivima sa 3:1 te danas nad Norveškom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.