OSTALI SPORTOVI

Ivandija: Igran je rukomet iz 18. stoljeća

Er. B.

10.5.2018

U Izviđaču više ne gaje puno nade da bi u posljednja dva kola mogli osvojiti titulu rukometnog prvaka Bosne i Hercegovine iako njihov glavni konkurent Vogošća ima i teško gostovanje kod Konjuha u Živinicama.

Ljubušaci smatraju da su svoju šansu prokockali remijem sa Slavijom u Istočnom Sarajevu (27:27) u 24. kolu Premijer lige BiH.

Sudije na udaru 

- Mislim da nismo dovoljno hrabro ušli u tu utakmicu, ali s druge strane ona je bila totalno netipična. Obilovala je svim i svačim, a najmanje rukometom.

Ovo je bio rukomet iz 18. stoljeća, a ne moderni, kakav se danas traži. Tu je bilo svega, a najmanje rukometa - kaže Silvio Ivandija, trener Ljubušaka.

Ivandija dodaje da je bilo bacanja boca i upaljača na teren, kao i provokacija domaćih igrača prema sudijama.

- U jednom trenutku se sudija uhvatio za džep kako bi dao crveni karton igraču Slavije, a on ga je uhvatio za ruku i prijetnjama spriječio crveni karton, pa je dobio samo isključenje - tvrdi Ivandija.

Vogošća u prednosti

Sad Vogošća opet kontrolira situaciju i s dvije pobjede do kraja postala bi prvak Bosne i Hercegovine (Izviđač ima 58 bodova, tri više od Vogošće, ali i utakmicu više i slabiji međusobni omjer).

- Mislim da su nam šanse minimalne, jer Konjuh nema neku ambiciju. Tu su gdje jesu i teško će pronaći motiv da opasno ugroze Vogošću. Nama se ukazala prilika u Istočnom Sarajevu i nismo je iskoristili.

Mogu uzeti više krivice na sebe jer nisam očekivao da se može takva atmosfera stvoriti na jednoj utakmici- rekao je Ivandija.

Velike promjene 

Izviđač sezonu završava u 25. kolu, kada će igrati protiv Kaknja (subota, 20 sati). Pratit će Ljubušaci i rasplet i u Živinicama na meču Konjuh - Vogošća.

- Kad završi utakmica s Kaknjem, sjest ću s upravom i razgovarati o daljnjim ambicijama i ciljevima, a onda ćemo znati više o svemu.

Izviđač će sigurno proći kroz velike promjene. Sama činjenica da odlaze Josip Šarac u Celje i David Mandić u Zagreb je velika promjena za ekipu - kaže Ivandija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.