OSTALI SPORTOVI

Tuzlanke žele do trofeja

Avaz Sport

10.5.2018

Iako je do kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice ostalo da se odigra još jedno kolo, sve je poznato. Ekipa Gruda četvrti put je prvak BiH, igrat će u EHF ili Čelendž kupu, a na međunarodnu scenu izaći će i tuzlansko Jedinstvo (treći put u nizu viceprvakinje) te Krivaja iz Zavidovića.

Nedavni duel u Tuzli između Jedinstva i Gruda pokazao je da su ove dvije ekipe uvjerljivo ispred ostalih. Vidjelo se to i u nedavnom derbiju u tuzlanskom Mejdanu.

- Iako utakmica nije imala rezultatski značaj i vjerovale smo da će nam to biti najlakši susret, trema nas je "okovala". Publika je bila dodatni pritisak, pa smo napravili previše tehničkih pogrešaka - kaže za Fenu igračica Jedinstva Neira Midžić.

Nova prilika za odmjeravanje snaga dvije najbolje ekipe je skorašnja završnica Kupa BiH, koja će se igrati u Grudama (18. i 19. maj). Na završni turnir plasirale su se ekipa Gruda, Jedinstva (Tuzla), Izviđača (Ljubuški) i Mire (Prijedor). Polufinalni parovi bit će određeni žrijebom.

- Bilo bi šteta da se sastanemo prije finala, mada ni ekipa Izviđača nije lagan protivnik. No, s njima se sastajemo u zadnjem kolu prvenstva, pa ćemo ih istestirati.

Imaju nekoliko sjajnih igračica, tu je i naša bivša igračica Dea Vuković. Ipak, mislim da smo trenutno bolja i iskusnija ekipa i da ćemo slaviti u prvenstvu, ali i ako se sastanemo u Kupu. Bez obzira na domaći teren, šanse protiv Gruda bile bi podjednake - zaključila je jedna od najboljih igračica tuzlanskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.