Krivaja ponovo izborila Evropu

Autor: I. I.
15.05.2018 10:56
A
A
A

Ženski rukometni klub Krivaja iz Zavidovića nastavio je rezultatski napredak jedinog kolektiva iz grada na tri rijeke koji se takmiči u elitnom domaćem rangu.

Nakon dva izlaska na međunarodnu scenu, izborene dvije završnice Kupa Bosne i Hercegovine i priznanja za najbolji sportski kolektiv Općine i Kantona, Zavidovićanke su pobjedom nad Neretvom (42:17) te plasmanom na treće mjesto u Premijer ligi BiH, što je najveći uspjeh kluba, ponovo izborile izlazak na evropsku scenu.

Pod vodstvom trenera Adnana Bašića i njegovog pomoćnika Omera Šabića, za ŽRK Krivaja su u protekloj sezoni igrale Majda Mujanović, Ajna Mačak, Dragana Boro, Sara Bašić, Anita Drinić, Dragana Kukić, Amela Džakmić, Jasmina Selmanović, Bogdana Sekulić, Ema Šabić, Adnana Latifović, Ilma Mehanović, Nerina Šabanović, Nejra Cerić, Ivana Sikimić, Dragana Ignjić i Sara Hamurović.

U klubu djeluju i omladinske selekcije čiji rad koordinira trener Ajdin Bukvić. Nakon nekoliko rukometašica koje su ranije nastupale za mlade selekcije BiH, premijerligaš iz Zavidovića iznjedrio je Amelu Džakmić i Ajnu Mačak, nove kadetske reprezentativke. Upravnim odborom Krivaje predsjedava Mirela Bašić.