RUKOMET

Rodin: Kako sam rekao tako je i bilo

Er. BIJEDIĆ

15.5.2018

Iako su s dosta opreza gledali na utakmicu u Živinicama, ne vjerujući previše u pozitivan ishod meča po njihov klub (kako je to i sam trener Silvio Ivandija priznao), rukometaši ljubuškog Izviđača na kraju se raduju osvojenoj tituli prvaka BiH. 

Veliku stvar u njihovu korist je napravio Konjuh, koji je igrao za što bolji plasman svoje ekipe i uspio izboriti remi protiv Vogošće (24:24), a što je bilo dovoljno da Izviđač, uz sigurnu pobjedu nad Kaknjom (41:30), proslavi svoj četvrti naslov prvaka, a drugi u posljednje tri godine.

- Svakog protivnika cijenimo, ali smo, ipak, znali da ćemo pobijediti Kakanj. Pratili smo dešavanja iz Živinica. Već smo vodili sa 10:5, a dobili informaciju da je u Živinicama neriješeno 20 sekundi do kraja. Trener je uzeo tajm-aut, a potom i drugi. Kad smo krenuli na teren, saznali smo da smo prvaci. Bilo se baš odužilo. Potom je nastala euforija, a meč smo lagano priveli kraju - osvrt je desnog beka “Skauta” Matea Rodina.

Nedavno je ovaj rukometaš izjavio da će Vogošća ostati bez svega kao i svake sezone – bez Kupa i titule prvaka BiH.

- Moje “proročanstvo” se ispunilo, kako sam rekao, tako je i bilo. Ipak, čestitam Vogošći na drugom mjestu. Oni su ispunili svoj cilj, a to je izlazak u Evropu - kazao je Rodin i posebno se osvrnuo na Konjuh, čija je ekipa u nizu priča o namještanju pojedinih utakmica svijetli primjer, sastav koji je pokazao kako se igra pošteno.

- Čestitam i Konjuhu, prošle godine su nam uzeli titulu, a ove godine nam je donijeli. Stvarno su ljudi odigrali pošteno, nisu ulazili ni u kakve malverzacije i svaka ima čast - poručio je Mateo Rodin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.