OSTALI SPORTOVI

Begović organizirao "ABF Golf Classic"

Avaz Sport

16.5.2018

Fondacija Asmir Begović ove sedmice je u londonskom Burhill klubu uspješno organizovala drugi po redu ABF Golf Classic, golf turnir humanitarnog karaktera na kojemu su sudjelovanje uzele brojne poznate ličnosti a čiji je cilj bio skupljanje sredstava za projekte koje Fondacija planira u budućnosti.

Golmanu Bornmuta i reprezentacije Bosne i Hercegovine pridružili su se mnogobrojni prijatelji i gosti, među kojima su bili i Petr Čeh (Petr Cech), Roberto Di Mateo (Di Matteo), Peter Odemvingi (Peter Odemwingie), Karlo Kudičini (Carlo Cudicini)..., a ukupno je na turniru sudjelovalo više od 60 igrača. Nakon sportskog dijela, u kojemu je ekipa predvođena Begovićem kao kapitenom zauzela drugo mjesto, održana je i dobrotvorna večera, kao i aukcija fudbalskih memorablija.

- Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg turnira odlučili smo pretvoriti ga u tradiciju i pokazalo se da nismo pogriješili -rekao je Asmir Begović, zahvalivši se sponzorima i svima onima koji podržavaju njegovu Fondaciju: 


Još jednom smo dobili veliku podršku naših prijatelja i potvrdili da na njih možemo računati i budućnosti. Kroz ovakve događaje želimo pokazati ljudima kolika je važnost izgradnje i obnove sportske infrastrukture za djecu u BiH, ali i u Engleskoj - dodao je on

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine upravo s jasnim ciljem da pomogne obnovu i izgradnju sportske infrastrukture za djecu u BiH i Engleskoj. Do sada je ABF sudjelovao u brojnim projektima, među kojima su izgradnja igrališta u školama za djecu s poteškoćama u Sarajevu i Tuzli, a nedavno je dovršen i projekt u Srebrenici gdje je Fondacija zajedno s drugim humanitarnim organizacijama sudjelovala u izgradnji kompleksa školskih terena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.