OSTALI SPORTOVI

Upitan je opstanak kluba

Avaz Sport

28.5.2018

Osvajanjem drugog mjesta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine rukometašice tuzlanskog Jedinstva stekle su pravo nastupa u Čelendž kupu, ali se još ne zna hoće li se prijaviti za ovo evroipsko takmičenje, u kojem su prošle godine dostojno predstavile bh. rukomet.

Zvjezdan Karadžin, predsjednik Skupštine kluba, kaže da su sve igračice u ovom trenutku bez novog ugovora i nije poznato ko će od njih igrati za Jedinstvo u idućoj sezoni.

- Isplatili smo igračicama sve što smo dugovali i one očekuju našu odluku o tome hoće li nastaviti karijeru u ovom ili u nekom drugom klubu. No, mi trenutno ne znamo ne samo hoćemo li igrati u Čelendž kupu nego ni hoćemo li se uopće takmičiti i, ako hoćemo, s kakvim ćemo snagama dočekati novo prvenstvo – kaže Karadžin u razgovoru za Fenu.

Zbog teške finansijske situacije, klub je na ivici gašenja. Upravni odbor trebao bi se sastati iduće sedmice i odlučiti šta i kako dalje.

- Predstoje nam razgovori s roditeljima igračica, predstavnicima Gradske uprave, kao i s ljudima iz drugih asocijacija koje se brinu o ovdašnjem sportu. Očekujemo da kažu šta žele od nas i šta nam mogu obećati. Najuspješniji smo klub Tuzle i Kantona već tri godine, ali to se ne iskazuje konkretnom podrškom – napominje naš sagovornik.

Kaže da nikoga ne želi prozivati, ali se jednom mora reći čemu se rukometašice mogu nadati u budućnosti. Nekoliko ljudi koji su spasili klub od rasula, na ivici je snaga i mogućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.