OSTALI SPORTOVI

Nikola Prce ostaje u Azotiju do ljeta 2019.

Fena

4.6.2018

Rukometni reprezentativac BiH Nikola Prce produžio je saradnju sa svojim klubom Azoti Pulavi, na još jednu sezonu koji važi do ljeta 2019. 

Iza Prcea je još jedne uspješna sezona u kojoj je sa svojim timom četvrti put uzastopno osvojio treće mjesto u prvenstvu, iza poljskih euroligaša Kelcea i Visle, igrao grupnu fazu EHF kupa, kao i finale nacionalnog kupa.

- Zadovoljan sam. Azoti je klub u kojem sam se najduže zadržao u karijeri. Ovo će biti peta godina kako sam tu, navikao sam se na grad, saigrače, na poljsku ligu koja spada među najkvalitetnije u Evropi - kazao je Prce.

Istaknuo je da s upravom ima odličnu saradnju iako je bilo još nekih ponuda, brzo su se dogovorili, tako da u konačnici nije bilo dileme.

- Klub je odlično organiziran i vođen, rastemo iz godine u godinu, u svakom pogledu. Ove sezone smo napravili historijski iskorak plasiravši se, prvi put, u grupnu fazu EHF kupa te u finale Kupa Poljske. U ekipi imamo dobar spoj mladosti i iskustva, tu igra nekoliko reprezentativaca Poljske, a dolaskom Panića, iza kojeg je fenomenalna sezona, dodatno smo dobili na kvaliteti, tako da iduće godine očekujem da se konačno domognemo finala Playoffa, kao i da napravimo korak više u evropskim takmičenjima - naveo je Prce.

U Azoti Pulavi stigao je u sezoni 2014./2015., a već u sljedećoj postao je drugi strijelac lige, sa 159 postignutih golova.

Potvrda kvaliteta stigla je prošle godine kada je bio biran među pet najboljih igrača poljske Superlige, a u konkurenciji najboljih bekova zvanično osvojio drugo mjesto. Za svoj klub je u četiri sezone odigrao 145 utakmica i postigao 600 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.