OSTALI SPORTOVI

Vardar na turniru u Zenici?

D. J.

10.6.2018

Predsjednik Rukometnog kluba Čelik Pane Škrbić sastao se u Skoplju sa Mihajlom Mihajlovskim, predsjednikom Regionalne SEHA lige, osobom koja je najzaslužnija za to što je rukomet trenutno u Makedoniji sport broj jedan.

Rukometni klub Vardar do sada je 11 puta bio prvak Makedonije, dok je četiri puta osvojio naslov najboljeg u SEHA ligi. Mihajlovski je već 30 godina na najvažnijim pozicijama u makedonskom i evropskom rukometu.

Kako kaže Škrbić, razgovarali su o budućoj saradnji dva kluba, kao i o mogućnosti da Vardar nastupi na ovogodišnjem tradicionalnom turniru “Zaim Kobilica” u Zenici.

Mihajlovski je istaknuo da Zenica mora imati jak klub, jer za to ima odlične uvjete, prije svega najbolju rukometnu dvoranu u regionu. Između ostalog, rekao je da će učiniti sve da Vardar bude učesnik ovogodišnjeg izdanja turnira “Zaim Kobilica” kako bi na taj način utjecali na popularnost i razvoj rukometa u Zenici.

Rekao je i da će svojim autoritetom osigurati učešće još nekoliko veoma jakih ekipa na turniru.

- Na kraju, Mihajlovski je istaknuo da Bosna i Hercegovina ni ove godine neće imati svog predstavnika u SEHA ligi, jer Izviđač iz Ljubuškog, kao prvak BiH, nema infrastrukturne uvjete za ovu ligu. Svi su ti uvjeti generalnog sponzora SEHA lige, ruskog Gasproma, veoma strogi i o tome nema pogađanja - rekao je Škrbić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.