OSTALI SPORTOVI

’Zmajevi’ priredili spektakl za navijače

N. Br.

10.6.2018

Prijateljskim međusobnim duelom kombiniranih sastava, muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je pripreme u Maglaju.

Ljubitelji rukometa nisu nezadovoljni otišli iz sportske dvorane, jer su mogli uživati u nizu atraktivnih i lijepih poteza.

Slijedi odmor

Da ovaj revijalni, ali i kontrolni meč odigraju što atraktivnije i za publiku, svojim izabranicima savjetovao je i selektor Bilal Šuman.

- U Maglaju smo zaista osjećali da smo dobrodošli. Obavili smo kvalitetne treninge, radili smo i na nekim taktičkim dijelovima igre koje ćemo koristiti u oktobru tokom susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - kaže selektor “Zmajeva”.

Šuman je tokom dvije sedmice priprema testirao veći broj igrača, i standardnih i potencijalnih reprezentativaca, uoči kvalifikacija u kojima ćemo protiv Bjelorusije, Češke i Finske u grupi 5 voditi borbu za plasman na Euro 2020.

Tokom priprema naš tim je boravio i u Brčkom, a odigrao je i kontrolni meč protiv domaćina Mađarske u Budimpešti (31:34).

- Nedostajala nam je nekolicina igrača zbog povreda. Ali, mislim da smo ovih 12 dana odlično iskoristili i veoma sam zadovoljan - ističe Šuman.

Sada slijedi odmor, igrači u svojim matičnim klubovima počinju s pripremama u avgustu, a u septembru počinju ligaška takmičenja.

Novo okupljanje 

- U oktobru, tačnije 21., očekuje nas novo okupljanje, a u toj sedmici igramo i dvije utakmice protiv Bjelorusije i Češke. Mislim da u kvalifikacijama imamo ogromnu šansu da se plasiramo na EP - izjavio je Šuman.

Završnicu EP-a izborit će po dva najbolja tima iz osam grupa i četiri najuspješnija trećeplasirana.

Sigurni učesnici prvog EP-a na kojem će nastupiti čak 24 selekcije, umjesto dosadašnjih 16, jesu domaćini Austrija, Norveška i Švedska te aktuelni prvak Španija.

’Plavi’ 36:28 ’Žuti’

MAGLAJ. Sportska dvorana. Gledalaca: 400. Sudije: Mahir Čaušić, Dino Murtezanović (Maglaj). Sedmerci: Plavi 1 (1), Žuti 2 (2). Isključenja: Plavi 2 minute, Žuti -. Rezultat: Plavi - Žuti 36:28 (19:16).

PLAVI: Jokanović, Serdarević, Ahmetašević, Mandić, Ovčina 8, Perić 2, Panić 8, Herceg 4, Prce 2, Predragović 8, Vegar 4.

ŽUTI: Jokanović, Serdarević, Ahmetašević, Čičkušić 2, Pavlak 2, Lončar 4, Haseljić 4, Građan 6, Ćeranić 3, Savić 6, Vrgoč 1.

24

reprezentacije nastupit  će na Euru, koje će biti održano u januaru 2020.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.