Našima srebro i četiri bronze

D. J.
12.06.2018 14:34

Proglašenjem pobjednika te podjelom medalja i pehara najuspješnijim ekipama i pojedincima, završeno je 26. balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade koje se igralo pet dana u zeničkoj areni „Husejin Smajlović”.

Specijalno priznanje Balkanske stonoteniske unije “Yoto Drianovski Award” za najuspješniju reprezentaciju dobila je Rumunija. Odlične rezultate postigle su i selekcije Turske, Bugarske i Srbije.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji. Igrali su Luka i Nikola Mihailović, Emir Mujičić, Sandro Soldo i Adin Šećibović pod vodstvom selektora Gorana Rajčića.

U konkurenciji parova, kadeti Ivano Toni Ramljak i Vladimir Pandurević osvojili su treće mjesto. Kod juniorki Snežana Marković s Ivonom Petrić iz Crne Gore osvojila je bronzanu medalju. Naš juniorski par Luka i Nikola Mihailović osvojio je srebrenu medalju, a u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji Emir Mujičić bio je treći.

Uspješnom organizacijom domaćini iz Stonoteniskog kluba Mladost Zenica otvorili su vrata kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva.

NA VRH