OSTALI SPORTOVI

Mario Pavlak na putu za Maribor

Pavlak: Slovenski klub ima visoke ciljeve

Er. B.

17.6.2018

Veoma uspješna generacija ljubuškog Izviđača polako se razilazi ovog ljeta, a nove informacije o tome i dalje pristižu.

Uglavnom se radi o grupi rukometaša koja je učestvovala i u osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine 2016., kao i ove godine. Klub su već napustili David Mandić (Zagreb - Hrvatska), Josip Šarac (Celje - Slovenija), Mateo Rodin (Nansi - Francuska), Božidar Leković i Ivan Budalić.

Sve dogovorio

Blizu odlaska je i srednji bek Mario Pavlak (22), za kojeg zanimanje pokazuje slovenski prvoligaš Maribor. Time bi Izviđač ostao bez više od jedne kompletne bekovske postave. 

- Problem je samo oko plaćanja edukacije za mladog igrača. Istekao mi je ugovor, ali još nemam 23 godine pa je to naknada koju zainteresirani klub mora platiti. Ostaje da se klubovi dogovore o tome na koji će to način isplatiti - kaže Pavlak.

Trener i sportski direktor Maribora istaknuli su da ga žele u klubu.

- Sve sam dogovorio, samo još čekam ugovor, nadam se da će to biti gotovo narednih dana.

Plan je da idem na dvije ili tri godine. Sviđa mi se sredina, jer je grad lijep, ekipa je super i imaju odlične uvjete, kao i visoke ciljeve. Sve me to privlači i volio bih zaigrati za Maribor - kaže dosadašnji razigravač “Skauta”.

Odlično iskustvo

Pavlak je bio i na posljednjem okupljanju reprezentacije BiH kao član B-tima, koji je u dvije revijalne utakmice parirao A-izabranicima Bilala Šumana.

- Bilo je odlično iskustvo. Zadovoljan sam kako sam igrao. To je korak naprijed u karijeri - zaključio je Pavlak.

Igrom nisam zadovoljan

Protekla sezona za Pavlaka, na individualnom planu, ipak nije bila prema očekivanjima. Mnogo više pokazivao je sezonu ranije igrajući u jačoj konkurenciji Regionalnu SEHA ligu.

- Zadovoljan sam što smo osvojili prvenstvo, ali svojom igrom nisam baš zadovoljan. Trener me ove sezone nije toliko koristio - kazao je Pavlak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.