BOKS

Redžović okupio “dream team”

Avaz Sport

20.7.2018


Adnan Redžović, nakon što je nedavno ostvario veliki uspjeh, kad je klasičnim nokautom savladao velikog kik-boks borca Erola Cimermana (Errol Zimmerman) te ušao u polufinale svjetske završnice najboljih teškaša današnjice, tu, izgleda, ne misli stati. U njegovom Gladijator timu u Sarajevu radi se punom parom, a ovih dana je tu prilično prometno. 

 Svjetski naslov 

Redžović je ranije već sarađivao s bivšim bokserskim prvakom svijeta Adnanon Ćatićem pa ne čudi da u posljednje vrijeme treniraju zajedno, a novo lice je velika UFC nada Mirsad Bektić, koji se takmiči u Americi, ali uvijek pod bh. zastavom. Bektić, inače, ima 14 mečeva u najjačoj MMA organizaciji i 13 pobjeda.

- Neplanirano je bilo s Bektićem kad je prošli put dolazio u Sarajevo. Krenulo je trening po trening, otišao je u Ameriku, pobijedio i sada se opet priprema s nama za naredne izazove. Odličan je borac i čovjek i vrlo visoko kotira. Mislim da je veoma blizu svjetskog naslova, za nekoliko borbi - kaže Redžović.

Povratak boksu

On je u posljednjih pet mečeva četiri protivnika nokautirao u kik-boksu, a kako kaže, priprema se za bokserske mečeve.

- Mogu biti veoma zadovoljan urađenim u posljednje vrijeme. Neke ponuđene mečeve sam i odbijao zbog gustog rasporeda, ali sada mi se otvara mogućnost za ponovni ulazak u ring u profesionalnom boksu paću vrlo brzo odabrati termin. Najbitnije je da se radi veoma dobro i da se u ring svaki put uđe maksimalno spremno - naglašava Redžović.

Ćatić protiv Abrahama

Kako “Dnevni avaz” saznaje, u toku su pregovori o povratku Adnana Ćatića u ring. Bivši višestruki prvak svijeta u profesionalnom boksu trebao bi se vratiti u spektakularnom meču protiv isto tako spektakularnog protivnika. Prema informacijama do kojih smo došli, rukavice bi krajem godine trebao ukrstiti s Arturom Abrahamom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.