FORMULA 1

Hamilton u Mercedesu do 2020.: Zarađivat će više od Kristijana Ronalda

Hamilton: Trenutno zaostaje osam bodova za Fetelom

Avaz Sport

20.7.2018

Luis Hamilton (Lewis), aktuelni svjetski šampion Formule 1, produžio je ugovor sa Mercedesom na još dvije godine.

Hamilton će tako ostati u Mercedesu do 2020. godine. BBC je prenio da će Hamilton zarađivati 30 miliona funti (33.667.606 eura) godišnje, a plaća bi mu mogla dosegnuti i 40 miliona (44.890.142 eura) za 12 mjeseci, u zavisnosti od bonusa.

Završen posao

Četverostruki svjetski šampion rekao je da je potpisivanje novog ugovora bila formalnost otkako je prošle zime razgovarao s direktorom Mercedesa Totom Volfom.

- Dobro je potpisati, objaviti da je posao završen i onda se vratiti svakodnevnom poslu. Ja sam dio Mercedesove porodice 20 godina i nikad nisam bio sretniji unutar tima nego što sam sada. Na istoj smo talasnoj dužini na stazi i izvan nje i radujem se novim pobjedama. Uvjeren sam da je Mercedes na pravom putu - rekao je Hamilton.

Mercedes dominira Formulom 1 otkako su 2014. godine uvedeni novi turbohibridni motori, a osvojio je po četiri uzastopne titule u konkurenciji vozača i konstruktora.

Britanac trenutno zaostaje osam bodova za vozačem Ferrarija Sebastijanom Fetelom (Sebastian Vettel), uoči nedjeljne utrke za Veliku nagradu Njemačke, koja označava polovinu sezone.

Manja cifra

Mercedes još nije saopćio ko će s Hamiltonom voziti naredne sezone, ali se očekuje da će ekipa produžiti ugovor s Valterijem Botasom (Valterri Bottas).

Inače, najbolji fudbaler današnjice Kristijano Ronaldo (Cristiano) u Juventusu će zarađivati 30 miliona eura godišnje, što je manja cifra nego što će Hamilton zarađivati u F-1.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.