POSJETA Općinu Centar posjetio investitor iz Rijada prijavljen za modernizaciju našeg najvećeg stadiona

Hoće li Koševo konačno dobiti novi izgled?

Avaz.ba
31.07.2018 16:00

Foto: Zajednička fotografija nakoj jučerašnjeg sastanbka

Općinu Centar Sarajevo danas su posjetili predstavnici kompanije "IMAR Urban Consultants" iz Rijada, Saudijska Arabija, koja se prijavila na otvoreni međunarodni pretkvalifikacijski poziv Općine za iskazivanje interesa potencijalnih privatnih partnera da investiraju sredstva u realizaciju projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase“ na Koševu. 

 Ispunjeni uvjeti

Domaćin ove posjete bio je općinski načelnik Nedžad Ajnadžić sa saradnicima koji je pozvao menadžere ove kompanije da posjete Sarajevo i Općinu Centar, da bi se razgovaralo o polaznim osnovama za projekt, saopćeno je iz Općine Centar.

Na javni poziv prijave su dostavile dvije strane kompanije - "IMAR Urban Consultants" iz Rijada iz Saudijske Arabije i "Care Park PTY LTD "iz australskog Melburna.

Kompanije su dostavile neophodnu relevantnu dokumentaciju o svom poslovnom rejtingu, urađenim projektima, te uvjerenja poslovnih banaka, uz naglašenu zainteresiranost da u skladu s modelima javno-privatnog partnerstva – koncesije investiraju svoja sredstva u realizaciju projekta.

Bogato iskustvo 

Predstavnici kompanije "IMAR Urban Consultants", koje je predvodio direktor Khalid A. Al Othman, naglasili su da njihova posjeta Općini Centar potvrđuje da žele učestvovati u ovom projektu za koji su kazali da je prvenstveno razvojni i za lokalnu zajednicu i šire.

Gosti iz Rijada su istakli da njihova kompanija ima 25 godina bogatog iskustva u arhitekturi i inženjeringu i iskazali spremnost za nastavak saradnje sa Općinom Centar s ciljem zajedničkog iznalaženja najboljih idejnih rješenja modernizacije cijelog sportskog-rekreativnog-privrednog kompleksa na Koševu.

NA VRH