OSTALI SPORTOVI

Delić: Izviđač ima šta pokazati u SEHA ligi

Er.B.

1.8.2018

Ovog ljeta je ljubuški Izviđač u svoje redove kao glavna pojačanja nove ekipe doveo trojac iz mostarskog Zrinjskog, pivota Dragana Šoljića, golmana Gorana Anđelića i lijevo krilo Vedrana Delića.

Ovaj posljednji je povremeni bh. reprezentativac i najbolji igrač i strijelac „Plemića“ prošle sezone.

Nekoliko ponuda

- Imao sam ponudu iz Borca i nekoliko iz inozemstva, ali osjetio sam da bih volio ostati ovdje još godinu zbog porodice. Privukla me i činjenica da će klub igrati SEHA ligu. Ona je među tri lige na svijetu. Nadam se da mogu pružiti dobre partije u regionalnom takmičenju, a poslije osvojiti domaće prvenstvo i Kup – kazao je Delić.

Tri igrača Zrinjskog su prešla u Izviđač i predstavljaju glavna pojačanja.

- To je dokaz da je Zrinjski odlično radio, a imali smo odličan tim. Prema većini, igrali smo najljepši rukomet prošle sezone – istakao je Delić.

Prije dvije godine su „Skauti“ također igrali SEHA ligu, ali snaga ovog takmičenja ih je ostavila na samom dnu tabele. Ipak, donijela je afirmaciju za nekoliko odličnih mladih igrača.

- Prošli put je Izviđač imao nešto slabije rezultate, ali nadam se da ove godine imamo finu ekipu i da se možemo boriti s Vojvodinom, Železnikom, Nexeom, posebno u domaćim utakmicama – rekao je 28-godišnji krilni igrač.

Zamijeniti igrače

Otežavajuća okolnost je što je Izviđač ostao bez velikog broja dobrih igrača.

- Mislim da možemo zamijeniti igrače koji su otišli. Nas trojica smo kao igrači Zrinjskog pokazali prošle sezone da se možemo nositi sa tim Izviđačem. Kao klub, vjerujem da možemo ponoviti prošlosezonski uspjeh, a možda i nadmašiti ga - zaključio je Delić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.