OSTALI SPORTOVI Evropsko atletsko prvenstvo u Berlinu

Odbijena žalba ASBiH na diskvalifikaciju Abedina Mujezinovića

Fena
10.08.2018 10:02

Foto: Abedin Mujezinović ( ASBiH)

Atletski savez Bosne i Hercegovine (ASBiH), kako je u izjavi za Fenu potvrdio generalni sekretar ASBiH Mišo Pedalo, uložio je žalbu na diskvalifikaciju bh. reprezentativca Abedina Mujezinovića nakon jučerašnjih kvalifikacijskih utrka na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Berlinu. 

- Tačno je da smo uložili žalbu, ali ona je, nažalost, već i odbijena. U žalbi smo naveli kako je Mujezinović samo reagirao na hvatanje za nadlakticu od Britanca Eliota Žilsa (Elliota Gilesa), koji ga je pokušao preteći, dok je naš takmičar bio u prvoj stazi. 

Smatrali smo da je trebao biti diskvalificiran Žils ili obojica, ali, nažalost, naša primjedba nije uvažena. Ostaje gorak okus u ustima, jer da je bilo drugačije, vjerovatno, bila bi i drugačija odluka - smatra Pedalo.

Zanimljivo je kako je Žils, očito, shvatio šta je radio tokom trke, ali i zadovoljan što je ipak prošao u polufinale, srdačno se na kraju pozdravio s Mujezinovićem. 

Polufinale je na programu večeras, s početkom u 19.32 sati, kada će u prvoj polufinalnoj trci i u stazi broj sedam trčati i Amel Tuka, a u finale će se plasirati po trojica prvoplasiranih iz obje polufinalne trke te još dvojica po vremenu.

NA VRH