RUKOMET

Rukometni klub „Vogošća Poljine Hills“ i Škola rukometa „Sedmerac“ potpisali novi sporazum o saradnji

Detalj s potpisivanja sporazuma o saradnji ( E. Muračević)

E. Muračević

10.8.2018

Elvir Kituša, direktor Rukometnog kluba „Vogošća Poljine Hills“ iz Vogošće, i Sead Lagumdžija, jedan od osnivača Rukometne škole „Sedmerac“ iz Sarajeva, potpisali su sporazum o nastavku saradnje ova dva kolektiva. 

Inače, Sead Lagumdžija i Sanjin Kolaković iz Rukometne škole „Sedmerac“ bili su članovi vogošćanskog kluba kao treneri „Vogošće 2“. Lagumdžija je kao golman u Vogošći proveo pet sezona i dao veliki doprinos u radu ovog kluba. 

- Rukometni klub „Vogošća Poljine Hills“ smatram svojim klubom te sam stoga neizmjerno sretan što i dalje nastavljam saradnju - rekao je Sead Lagumdžija.

- Naša škola rukometa postoji već četiri godine i iz godine u godinu izbacujemo mlade i perspektivne rukometaše. Adis Halilović je jedan od primjera koji je svoje mjesto našao u seniorskoj ekipi Vogošće i može biti primjer svim dječacima koji žele da nađu svoje mjesto među najboljim rukometašima. Uz pomoć mog saradnika Sanjina Kolakovića,  i dalje ćemo raditi na unapređenju i razvoju rukometnog sporta, ali i saradnje „Sedmerca“ s vogošćanskim rukometašima - dodao je Lagumdžija.

''Zadovoljstvo nam je sarađivati s ljudima koji su nekada bili članovi našeg kolektiva'', rekao je Elvir Kituša.

- Škola rukometa „Sedmerac“ odlično radi. Ima kvalitetnu bazu mladih i perspektivnih rukometaša koji će svoje mjesto, zasigurno, naći u našem klubu. Naša saradnja je bila plodna i kroz prethodni period, ali je od danas dižemo na još viši novo. Mi u Vogošći dosta ulažemo u razvoj omladinskih selekcija. Dokaz tome je da pored prve ekipe imamo takmičarske selekcije U12, U14 i U16. Pokrenuli smo i školu rukometa za djevojčice, a ove sezone imat ćemo i drugu ekipu u kojoj će juniori Vogošće nastupati u Prvoj federalnoj ligi grupa Jug. Međutim, i pored svega, baza iz našeg kluba nije dovoljna te smo se odlučili da potpišemo ovaj sporazum - zaključio je Kituša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.