Okupljena selekcija Sarajeva za 3. Međunarodni rukometni turnir ''VIŠE OD IGRE''

Avaz.ba
14.08.2018 19:31

U sklopu priprema za nadolazeći međunarodni rukometni turnir 11.08.2018. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“, Općina Novi Grad okupili su se igrači sa šireg spiska Selekcije Grada Sarajeva koji će nastupati na 3. Međunarodnom rukometnom turniru za dječake (2002./2003. godište) pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 07.09. – 09.09.2018. godine u sportskim dvoranama „Ramiz Salčin“ i „D1 Skenderija“. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje „SPIRITUS“ iz Sarajeva.

Na prvom okupljanju su se pojavila 24 igrača koji dolaze sa područja Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo i predstavljaju najbolje mlade igrače koje Grad Sarajevo ima u ovom trenutku. Ovi igrači su predstavnici rukometnih klubova koji nastupaju u rukometnoj ligi KS, i to: O.R.K. Bosna Sarajevo, R.K. Slavija Istočno Sarajevo, R.K. Vogošća, R.K. Bosna Centrotrans, R.K. Briješće, R.K. Respekt i škola rukometa Sedmerac Sarajevo.

Na širem spisku igrača Selekcije Grada Sarajeva su:

Kurtović Adnan – RK Bosna Centrotrans

Imamović Ajdin – RK Bosna Centrotrans

Smječanin Kerim – ŠR Sedmerac

Lagumdžija Nino – ŠR Sedmerac

Redžo Rijad – ŠR Sedmerac

Raonić Faris – ŠR Sedmerac

Mehić Kenan – ŠR Sedmerac

Kadrić Hamza – ŠR Sedmerac

Božić Sanjin – RK Briješće

Dedić Edin – RK Briješće

Musić Eldar – RK Briješće

Agović Emir – RK Briješće

Bašić Edin – RK Briješće

Kovač Ajdin – RK Vogošća

Fazlić Tarik – RK Vogošća

Alihodžić Dženis – RK Vogošća

Čavčić Faris – RK Vogošća

Čordalija Bekir – RK Vogošća

Bukarić Eldar – RK Vogošća

Beribaka Igor – RK Slavija

Krstić Boriša – RK Slavija

Zukić Muamer – RK Respekt

Korkarić Amar – ORK Bosna Sarajevo

Dizdarević Bakir – ORK Bosna Sarajevo

Stručni štab čine selektor Zuhdija Zule Korkarić i pomoćni trener Amar Čavčić. 

- Velika čast nam je biti domaćin najboljim igračima sa područja Kantona Sarajevo koji će pokušati izboriti što bolji plasman na predstojećem međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu u organizaciji Udruženja SPIRITUS. Na žalost na turniru može učestvovati samo 16 igrača tako da će treneri selekcije imati jako težak zadatak da izaberu najbolje koji će u što boljem svijetlu predstaviti Grad Sarajevo ali i Bosnu i Hercegovinu. Turnir nosi naziv „VIŠE OD IGRE“ iz razloga što je rukomet kao sport na području Bosne i Hercegovine a samim time i na području Grada Sarajeva u jako lošoj situaciji. Ovim turnirom pokušavamo skrenuti pažnju klubovima da se moraju okrenuti svom podmladku i usmjeriti rad upravo prema njima jer su oni budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini. Također ovim turnirom dajemo podršku borbi za opstanak rukometa u Bosni i Hercegovine - izjavio je Marko Matović ispred Udruženja SPIRITUS.

Veliku zahvalnost za podršku realizaciji turnira smo dužni slijedećim institucijama i kompanijama: Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općina Novi Grad, te kompanijama SHOT doo Zenica, MIBRAL doo Sarajevo, A2B Expres, Telemach doo, Central osiguranje, Baumit BH, Batagon sa brendom BECOLLINO, AS Holding grupacija sa brendom TOPS, Grupaciji STANIĆ doo sa brendom JUICY, Grupacija ORBICO doo sa brendovima parfema BRUNO BANANI i ANTONIO BANDERAS, Mliječna industija MEGGLE BiH, Mesna industrija Ovako doo i fitness centru AVALON Sarajevo.

NA VRH