RUKOMET

Potraga za izlazom iz krize RSBiH: Skupština naredni korak

S. KOTARAŠ

15.8.2018

Rukometni radnici iz cijele BiH nastavili su da traže izlaz iz velike krize u kojoj se ovaj sport našao i u pokušaju da ga nađu, održali su novi sastanak, ovoga puta u Doboju. Na njemu je donesen niz konkretnih zaključaka, a najvažniji je da će se 26. avgusta, u 12 sati, u Sarajevu održati Vanredna skupština Saveza.

- Dnevni red je usaglašen i mi ćemo, kao osnivači RS BiH, riješiti pitanje upravljanja i predstavljanja u organima. Da nam se problemi koji su u posljednjih šest mjeseci više ne dese i da možemo da imamo punu funkcionalnost i radimo u punom kapacitetu – prenio je zaključke sastanka član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, Vojislav Rađa i naglasio da se napokon krenulo sa radom po zakonu, te da bi se uskoro mogla očekivati potpuna deblokada rada RS BiH.

U Doboju je dogovoren i početak takmičenja u okviru Premijer lige BiH, a planirano je da liga počne 22. i 23. septembra.

Kako je rekao Rađa, rukometni radnici će se obratiti pismom EHF-u, gdje će pokušati pojasniti neke stvari. Inače, na sastanku je prisustvovalo 11 predstavnika RS FBiH i RS RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.