ODBOJKA

U Trebinju počeo odbojkaški kamp "Vanja Grbić"

Odbojkaški kamp

P.M.

18.8.2018

U "Gradu sunca" u Trebinju počeo je odbojkaški kamp "Vanja Grbić", koji će do kraja avgusta u dvije grupe okupiti djecu iz BiH i Crne Gore.

Treninzi se odvijaju na terenima za odbojku na pijesku, u novoj sportskoj dvorani i na bazenima.

Prema riječima Vanje Grbića, cilj treninga je razvoj motorike i prevencija ortopedskih deformiteta kod najmlađih.

- Želimo razviti dječiji sport, jer se sada mnogo više pažnje posvećuje vrhunskom sportu. Ovo je pilot-projekt pred početak realizacije projekta prekogranične saradnje, koji će od naredne godine finansirati EU. Bit će uključena djeca iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, pograničnih gradova gdje je devedestih godina bio rat. Želimo da kroz sportske aktivnosti i odbojku povežemo najmlađe stanovnike tih gradova i tako, umjesto zidova, gradimo mostove -  istakao je Grbić i dodao da djeca, kao i gradovi Dubrovnik, Nikšić i Trebinje, neće imati nikakve troškove, osim da ustupe sportske terene, a da će nosilac projekta biti Trebinje.

Vanja Grbić

S polaznicima kampa "Vanja Grbić" rade fizioterapeuti, ortopedi, te treneri odbojkaških klubova iz Trebinja i susjednih hercegovačkih gradova.  

Svi posjetioci akva parka u Gradu sunca do kraja avgusta, svaki dan od 17 do 18 sati, mogu učestvovati u pokaznim vježbama s Vanjom Grbićem.

Novoizgrađeni Sportsko-rekreativni centar "Olimp" u "Gradu sunca" raspolaže sa po dva terena za košarku, odbojku i tenis, terenom za odbojku na pijesku, sportskom dvoranom, zatvorenim bazenom i teretanom. Početkom septembra najavljen je međunarodni rukometni turnir, što će biti i zvanično otvorenje ovog centra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.