OSTALI SPORTOVI

Ne znamo hoće li se igrati Premijer liga

Mandarić: Povratak Marića veliko pojačanje

Avaz Sport

22.8.2018

U danima kad se uopće ne zna šta će biti s rukometom u Bosni i Hercegovini, premijerligaški klubovi se spremaju za start prvenstva, ekipe redovno treniraju, pa tako i rukometaši mostarskog Zrinjskog koji su u trećoj sedmici priprema. Liga bi, navodno, trebala početi 22. septembra.

Nebitan rezultat 

- Počeli smo s pripremama na vrijeme, imat ćemo i viška jer je liga pomjerena. Kažu da ćemo tad početi, ali nikad se ne zna. Ne znam šta bih rekao na ovo što se događa sa Savezom - komentirao je kapiten Zrinjskog Bernard Mandarić i osvrnuo se na do sada urađeno:

- Odradili smo i jednu utakmicu s novim premijerligašem, trebinjskim Leotarom (poraz od 28:25, op. a.) kako bismo vidjeli na koga se može računati od mlađih igrača. Igrala su 22

rukometaša, tako da je rezultat bio potpuno nebitan.

Slijedi turnir za vikend u Gornjem Vakufu – Uskoplju, a sedmicu kasnije su dogovorene i utakmice s Nevesinjem i Leotarom. Kao pojačanje se može ocijeniti povratak Marijana Marića, koji je bio na probi u Njemačkoj.

- Bit će nam veliko pojačanje njegov povratak, bio nam je i prošle sezone prvi lijevi bek.To nam donosi širinu, imamo ipak dobru ekipu, samo se trebamo dobro spremiti. Svi će se dobro morati namučiti da bi uzeli bodove u Mostaru. Nama je otišlo dosta igrača, ali je i ostalo puno kvalitetnih, tako da za nas ne bi trebalo biti nekih većih problema - istakao je Mandarić.

Otišao i trener

Podsjećamo, klub su napustili trener Zdravko Medić i igrači Filip Vistorop (Zagreb), Vedran Delić, Dragan Šoljić, Goran Anđelić i Martino Kordić (Izviđač). U klub su stigli golman Ante Grbavac i David Primorac (Izviđač), te Marijan Šaravanja iz Međugorja.

3.

mjesto zauzeo je Zrinjski u prošloj sezoni


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.