FORMULA 1 Porodica još skriva informacije o njegovom zdravstvenom stanju

Francuzi navodno pričali sa Šumaherovim rođakom: U kolicima je i često plače

Nekoliko mjeseci je sedmerostruki prvak Formule 1 bio u komi

Index.hr
24.08.2018 11:12

Foto: Arhiv

Porodica Mihaela Šumahera (Schumacher) još skriva informacije o njegovom zdravstvenom stanju nakon teške nesreće na skijanju u Francuskoj 2013. godine.

Nekoliko mjeseci je sedmerostruki prvak Formule 1 bio u komi, a porodica je samo tužeći magazin "Bunte" otkrila na sudu da Šumaher ne može hodati ni uz pomoć fizioterapeuta. 

- Sud je zaključio da je objava o tome kako Mihael može hodati uz pomoć fizioterapeuta neistinita - kratko je tada obrazložila sutkinja Simon Kafer (Simone Kafer) i dosudila da magazin Šumaherovoj porodici mora isplatiti 50 hiljada eura odštete.

Sada je francuski "Paris Match" objavio razgovor s neimenovanim članom Šumaherove porodice koji je potvrdio da legendarni vozač ne može hodati.

Svjestan je svega. Kada ga u kolicima dovedu do prozora i kada ugleda predivnu panoramu koja ga okružuje, Mihael često plače - izjava je navodnog rođaka za pariski magazin. 

Podsjetimo, posljednja informacija o Šumaheru bila je da će se s porodicom preseliti na Majorku, ali je to demantirano te i dalje ostaju u Švicarskoj.

Oglasi

NA VRH