RUKOMET Tuzlaci danas protiv hrvatske ekipe

Sloboda Solana danas gostuje u Osijeku

Prije dva dana Tuzlaci su u prvoj od šest planiranih utakmica pobijedili Derventu 40:29

Fena
25.08.2018 11:58

Foto: Facebook

Drugu pripremnu utakmicu uoči početka prvenstva rukometaši tuzlanske Sloboda Solane odigrat će danas u Osijeku protiv istoimenog hrvatskog prvoligaša.

Prije dva dana Tuzlaci su u prvoj od šest planiranih utakmica pobijedili Derventu rezultatom 40:29, a sada žele snagu odmjeriti s ekipom iz Hrvatske. 

- Očekujemo jaču utakmicu nego protiv Dervente, jer je hrvatska liga organiziranija i kvalitetnija od naše, premda Osijek nije u vrhu svog ranga takmičenja. Igrat ćemo sa sve jačim protivnicima, pa nam uskoro slijedi susret s Vogošćom – rekao je za Fenu Nedim Đug, pomoćni trener u stručnom štabu „solara“.

Dosadašnjim radom obnovljene ekipe Sloboda Solane svi su zadovoljni. Dosta je novih igrača i svi se trude da „rezerviraju“ svoje mjesto u ekipi.

- Velika je konkurencija i prezadovoljni smo za sada pristupom igrača treninzima. Vidjelo se to i protiv Dervente. Ujutro još radimo vježbe snage, a ove sedmice radimo u dvorani Mejdan, dok ćemo provjeru urađenog testirati na kontrolnim utakmicama – zaključio je Đug.

Sloboda Solana put Osijeka kreće u 13 sati, dok je utakmica u dvorani Zrinjevac zakazana za 18 sati.

NA VRH