SKOKOVI

Red Bull Cliff Diving: Dvoje Meksikanaca vode u Mostaru

Ulaz je besplatan, a Stari most će od 11 do 15 biti zatvoren za prijelaze

RB Cliffdiving

Avaz.ba

7.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Pobjednik prvog Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu 2015. godine, aktuelni prvak Džonatan Paredes (Johnathan) krenuo je silovito na mjestu svoje prve pobjede u karijeri.

On ovdje treba pobjedu da bi zadržao priključak u borbi za odbranu titule. Zahvaljujući sjajnim skokovima u prve dvije serije, on je u vodstvu, a slijede ga Čeh Mišel Navratil (Michal) na drugom i Amerikanac Stiven LoBue (Steven) na trećem mjestu. Još jedan pretendent na titulu, Britanac Geri Hunt (Gary) imao je nešto slabiji početak u Mostaru i trenutno je deveti.

- Borba između Stivena, Gerija i mene je žestoka od početka sezone. Moram uspjeti ovdje, jer neće biti druge prilike da ih pobijedim. Danas sam se izborio s pritiskom i mnogo sam sretan zbog toga. Mostar je vrlo posebno mjesto za mene, ovdje sam prvi put pobijedio. Ljudi ovdje me stvarno vole i navijaju za mene. Nadam se da ću im uzvratiti dobrim rezultatom, nadam se pobjedom - rekao je Paredes.

U takmičenju žena, Paredesova zemljakinja Adrijana Himenez (Jimenez) je zasjela na čelo tabele, a prate je Australka Rijanan Ifland (Rhiannan Iffland) i Kanađanka Lizana Ričard (Lysanne Richard) na drugom i trećem mjestu.

- Skakala sam dobro danas. Hladna voda mi ne odgovara, ali riješila sam to u glavi i prošlo je zaista dobro. Ipak, sutra trebam izvesti još dva skoka, i dat ću sve od sebe - izjavila je Himenez.

Ipak, prava borba predstoji sutra, kada su na repertoaru teži skokovi koji donose mnogo više bodova, i što je za gledaoce također bitno - još su atraktivniji od onih u prvim serijama.

Danas se na plaži ispod Starog mosta okupio priličan broj ljubitelja skokova, ali prava navala se očekuje sutra, kada je za 12 sati zakazano veliko finale takmičenja na Starom mostu.

Ulaz je besplatan, a Stari most će od 11 do 15 sati biti zatvoren za prelazak. Savjet gledaocima je da do mosta dođu s desne strane, odakle se mogu spustiti na plato ispod, predviđen za publiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.