SPORT Treće izdanje ovog takmičenja

Završen 3. međunarodni rukometni turnir za kadete ''Više od igre'': RK Zamet iz Rijeke u debitantskom nastupu stigao do zlata

Deset ekipa iz četiri države

Avaz.ba
10.09.2018 22:30

RK Zamet iz Rijeke je novi osvajač 3. Međunarodnog rukometnog turnira za kadete ''Više od igre'' čija je završnica danas odigrana u dvoranama na Skenderiji i Mojmilu.

Treće izdanje ovog turnira je ponudilo mnogo odličnih susreta, a mladići iz deset ekipa su se predstavili u odličnom svijetlu, te definitivno pokazali da rukomet u Sarajevu i dalje živi.

Na turniru je učestvovalo deset ekipa iz četiri države: RK Borac Mtel (BiH), RK Lokomotiva (BiH), RK Čelik Junior (BiH), RK Sloboda (BiH), RK Dobova (SLO),RK Partizan (SRB), RK Crvena Zvezda (SRB), RK Balič - Metličić (HR), RK Zamet (HR), Selekcija Grada/ Kantona Sarajeva (BiH).

Susret za 9. mjesto su igrali Sloboda iz Tuzle i Dobova, a ekipa iz Slovenije je bila mnogo bolja i slavila pobjedu od 33:20.

Meč za 7.mjesto između Crvene Zvezde i Čelika je igran u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a Crveno-beli su slavili pobjedu od 25:13.

Lokomotiva iz Brčkog i RSK Sarajevo su u istoj dvorani igrali utakmicu za 5. mjesto, a nakon mnogo neizvjesnosti, momčad Lokomotive je stigla do pobjede od 19:18.

Završnica je odigrana u Maloj Dvorani Skenderije gdje su se u susretu za 3. mjesto sastali RK Borac m:tel Banja Luka i RK Partizan iz Beograda. Banjalučani su na ovom meču bili za nijansu dominantniji te su slavili pobjedu od 22:16 i tako stigli do bronzane medalje sa ovog tećeg po redu turnira ''Više od igre''.

RK Zamet iz Rijeke i RK Balić-Metličić iz Splita su se sastali u finalu, a obje ekipe su pokazale da nisu slučajno bile prvoplasirane u svojim grupama. Od samog starta meča igralo se gol za gol, uz veoma čvrstu odbranu na obje strane, međutim više koncentracije do posljednjeg zvuka sirene imao je Zamet i slavio pobjedu od 19:17, te tako u debitantskom nastupu na ovom turniru stigao do zlatne medalje.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Jurčević iz RK Zamet a nagradu mu je uručio proslavljeni rukometaš Petar Metličić, najbolji strijelac turnira je Luka Perić sa 34 gola iz RK Borac m:tel Banjaluka, njemu je nagradu uručio Dejan Knežević. Najbolji golman turira ''Više od igre'' je Adnan Kurtović sa 62 odbrane iz RSK Sarajevo 2002, a njemu je nagradu uručio Sanimir Radek.

Nagrade za prvo, drugo, odnosno treće mjesto uručili su, promotor turnira Jasmin Mrkonja, organizator turnira Dejan Radović, te bivši reprezentativac i kapiten Hrvatske selekcije Petar Metličić.

Organizatori turnira izražavaju veliku zahvalnost za podršku realizaciji turnira slijedećim institucijama i kompanijama: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općina Novi Grad, te kompanijama BOSNALIJEK doo sa brendom ROYAL SUPERIOR JELLY , SHOT doo Zenica, MIBRAL, A2B Express, Central osiguranje, Baumit BH, Batagon EEC sa brendovima BECOLLINO, Braco i Seka, AS Holding grupacija sa brendom TOPS, Grupaciji STANIĆ doo sa brendom JUICY, Grupacija ORBICO doo sa brendovima parfema BRUNO BANANI i ANTONIO BANDERAS, Mliječnoj industriji MEGGLE BiH, Mesnoj industriji Ovako, kompaniji NELT, Turističkoj agenciji MONDOCO TRAVEL i pubu KUĆA SPORTA Skenderija .”

NA VRH