PROBLEMI Radikalan potez banjalučkog kluba

RK Borac zbog nedostatka finansija obustavlja trenažni proces svih selekcija

Nedostaju i infrastrukturni objekati za treniranje

Fena
12.09.2018 22:24

Foto: Ilustracija

Rukometi klub Borac od sutra obustavlja trenažni proces svih selekcija, od prvog tima do najmlađe generacije, saopćeno je iz banjalučkog kluba. 

Razlozi za ovaj radikalan potez, kako se navodi, su nedostatak ne samo finansijskih sredstava, nego i infrastrukturnih objekata za treniranje. 

Zbog zauzetosti dvorane Borik aktuelni osvajač Kupa BiH je posljednje dvije sedmice trenirao u dvorani u Čelincu, što iziskuje nove značajne troškove, a mlađe kategorije bile su primorane da treninge održavaju u parku "Mladen Stojanović".

Podsjećaju da je trenutna uprava kluba prethodnih pet godina, na godišnjem nivou, izdvajala trećinu ukupnog budžeta za vraćanje naslijeđenih dugova. Ove godine su, po osnovu poreza, uplatili više od 70.000 KM, od čega više od 60.000 KM samo u posljednjih petnaestak dana, navode. 

- Zbog svega navedenog, nismo u mogućnosti da obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo i u narednom periodu trenažni proces svih selekcija održavali van Banje Luke, ali i obezbijedili normalno funkcionisanje kluba. Nažalost, zbog toga primorani smo da, kao jedan od rijetkih kluba iz Banje Luke i Republike Srpske, koji je izborio nastup u nekom od evropskih takmičenja, obustavimo rad do daljnjeg - navodi se u saopćenju koje je potpisao direktor kluba Vladimir Branković.

NA VRH