GODIŠNJICA

Memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule odbojkaše iz Bihaća

Poslužit će i kao izvanredna priprema pred početak takmičarske sezone

Fena

Fena

28.9.2018

Odbojkaški klub Bihać petnaestu godinu zaredom organizira Memorijalni turnir „Bihać 2018“ u znak sjećanja na šestero poginulih klupskih članova u ratnom periodu - Aidu Nadarević, Asima Dupanovića, Hasana Softića, Dževada Fajkovića, Samira Muslića i Edina Bećiragića.

Tako će se porodice, članovi kluba, navijači i sportski prijatelji u nedjelju, 30. septembra, još jednom prisjetiti izuzetno uspješnih odbojkaša, ali i istaknutih pripadnika Armije RBiH. 

- Kao i svake godine, zajedno ćemo obići njihove mezare i podsjetiti na njihov doprinos u razvoju i uspjesima kluba, ali i u odbrani Bihaća. Dovoljno je reći da su neki od njih bili među najboljim odbojkašima u bivšoj Jugoslaviji. Naravno, u njihovu čast, na odbojkaškom terenu će biti naša sadašnja ekipa i sportski prijatelji iz Republike Hrvatske - rekao je predsjednik Odbojkaškog kluba Bihać Saša Smiljanić.

Na turniru će, osim domaćeg sastava, nastupiti i odbojkaški klubovi Sisak i Zadar, koji inače nastupaju u Prvoj hrvatskoj ligi. Kao i do sada, Memorijalni turnir će poslužiti i kao izvanredna priprema pred početak takmičarske sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.