ČESTITKA

Kurić: Larisa, hvala ti za sve uspjehe!

Najveći uspjeh u karijeri

Doček na aerodromu: Kurić čestita našoj džudistkinji. M. Kadrić

E.J.

28.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju u teškoj kategoriji (preko 78 kilograma) na Svjetskom prvenstvu u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

Larisa se sinoć vratila u BiH, a na Sarajevskom aerodromu našli su se mnogi koji su joj željeli čestitati na najvećem uspjehu u karijeri, kojim je potvrdila status najuspješnije bh. sportistkinja u posljednjih nekoliko godina. 

Među prvima, to je učinio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, riječima: "Larisa, hvala ti za sve uspjehe"!

- Mislim da je suvišno bilo šta reći s obzirom na to da nas je Larisa navikla na uspjehe i ovo je još jedan u nizu, ali veoma vrijedan. Meni je drago da je i naše ministarstvo bilo uz nju čitavo vrijeme, kao, uostalom, uz sve naše uspješne sportiste - rekao je Kurić. 

Podsjetimo, Cerić (27) u meču za bronzanu medalju bila je bolja od britanske predstavnice Sare Adlington (Sarah), savladavši je u produžetku. Prethodno je u polufinalu poražena od Sare Asahine (Japan), koja je kasnije postala svjetska prvakinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.