IZBORI 2018.

Članovi RK Gračanica 1956 prije putovanja u Beograd na revijalnu utakmicu izašli na glasanje

Osim utakmice, bit će to prilika za druženje i obilazak Beograda

H. Čalić

Piše: H.Čalić

7.10.2018

Dvadesetak rukometaša veterana, članova RK Gračanica 1956 jutros su na poziv, također, rukometnih veterana, Gračanlija s beogradskom adresom Svetozara Stankovića Svete i Predraga Hadžistevića Hadžije, otputovali u glavni grad Srbije, na revijalnu utakmicu s veteranima Crvene zvezde. 

Osim utakmice, bit će to prilika za druženje i obilazak Beograda. 

- Saradnja s našim bivšim igračima Svetom i Hadžijom nikada nije ni prekidana. Oni su česti gosti u svojoj Gračanici, pa se tako rodila ideja o posjeti Beogradu. Stanković je nosio dres Gračanice i beogradske Crvene zvezde, a Hadžistević je igrao za Gračanicu i dobojsku Slogu i bio poslijeratni trener Gračanice. Njihovo i naše rukometno vrijeme je prošlo, ali je njihov neizbrisiv trag i prijateljstvo ostalo među nama - rekli su rukometni veterani Hazim Fazlić i Hadžija Grbić, uoči polaska u Beograd.

Ali kako su bili dobri rukometaši, sportisti i ljudi, i jutros su rukometni veterani Gračanice pokazali svoju građansku svijest. Svi do jednog su poranili, pa prije puta za Beograd glasali na svojim glasačkim mjestima, potvrdio nam je jedan od vođa puta Mevludin Šabić Batan.

- Mi smo odrasli ljudi, znamo šta za našu budućnost, budućnost svakog od nas, za budućnost naše države i naše djece i unučadi znače ovi izbori, zato smo prvo glasali, pa onda krenuli na put - pričaju rukometni veterani Grbić i Fazlić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.