BUENOS AJRES Na Igrama učestvuje više od 4.000 mladih sportista

Dizdarević zauzeo 11. mjesto na Omladinskim olimpijskim igrama

Nastupio u dvije discipline

Fena

Foto: OKBiH


Na 3. omladinskim olimpijskim igrama - YOG u Buenos Ajresu do sada je nastupilo troje od ukupno šestero bosanskohercegovačkih mladih sportista.

Strijelac Amar Dizdarević nastupio je u dvije discipline. U gađanju zračnom puškom - 10 metara osvojio je 18. mjesto, s pogođenih 608,6 krugova, dok je u drugom nastupu bio bolji zauzevši 11. mjesto u mješovitom timu s reprezentativkom Srbije Mirjanom Malić. 

U plivanju su do sada nastupili Fatih Tahirović i Emina Pašukan. U disciplini 50 metara delfin Tahirović je u ukupnom poretku zauzeo 32. mjesto u konkurenciji 50 takmičara. Pašukan je u disciplini 50 metara prsno bila 28., dok se na dvostruko dužoj dionici plasirala na 38. mjesto u konkurenciji 46 učesnica.

Svoje nastupe u narednim danima u atletici očekuju Jovan Rosić i Aleksandra Roljić u utrkama na 800 metara te plivačice Emina Pašukan i Tina Tadić u disciplini 200 metara prsno. 

Nakon pet takmičarskih dana najuspješniji su mladi sportisti Rusije sa 16 zlatnih, tri srebrene i dvije bronzane medalje.

Na Igrama, koje se završavaju 18. oktobra, učestvuje više od 4.000 mladih sportista od 15 do 18 godina u 32 sporta.

NA VRH

Podijeli članak na