Lindzi Von se oprašta na kraju sezone: Ako uspijem srušiti rekord, bit će to ostvarenje snova

KRAJ Odlazak najbolje

Lindzi Von se oprašta na kraju sezone: Ako uspijem srušiti rekord, bit će to ostvarenje snova Imala nevjerovatno uspješnu karijeru

Lindzi Von (Lindsey Vonn) je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu rekla je da neće prestati skijati dok ne obori rekord Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda u Svjetskom kupu.  

Ipak, čini se da je sjajna Amerikanka promijenila svoju odluku.  

- Ako uspijem srušiti rekord, bit će to ostvarenje snova. Ako ne, mislim da sam imala nevjerovatno uspješnu karijeru bez obzira na krajnji ishod. I dalje sam skijašica s najviše pobjeda u historiji - izjavila je Von.

View this post on Instagram

Thrilled to join #ChaseInk and other biz experts today in NYC to learn what it takes to be successful in the business world. Stepping into a world of unknowns can be scary, but with a great team of support, no goal is out of reach. I am excited for the next chapter in my life!Thanks, @Chase! #ad

A post shared by L I N D S E Y • V O N N (@lindseyvonn) on

Američka skijašica do sada je uspjela ostvariti 82 pobjede, a do rekorda joj nedostaju još četiri. Mnogobrojne povrede razlog su ovakve njene odluke.  

- Fizički, došla sam do trenutka gdje to više nema smisla. Stvarno bih htjela biti aktivna u starosti, tako da moram gledati u budućnosti, a ne samo tačno u ono što je ispred mene - rekla je Von.

Von je do sada četiri puta osvajala Veliki kristalni globus te ima dva naslova svjetske prvakinje. Osim ovoga, Amerikanka je vlasnica jedne zlatne i dvije bronzane olimpijske medalje.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH