RAGBI

Mahić: Želimo se revanširati Hrvatima za poraz iz prošle sezone

Slobodan ulaz za gledaoce

D. Jurišić

D. J.

12.10.2018

Ragbi reprezentacija naše države ovogodišnje takmičenje u Konferenciji 1-Jug Evropskog prvenstva otvara utakmicom protiv reprezentacije Hrvatske, koja se igra sutra na stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Utakmica počinje u 19 sati i to će ujedno biti prvi sportski događaj održan pod svjetlima reflektora na zeničkom atletskom stadionu. Ulaz je slobodan za gledaoce.

Na jutros održanoj konferenciji za novinare, govorili su predsjednik Ragbi saveza BiH Semir Mahić i selektorski dvojac Mirsad Fetić i Ermin Mušinović.  

- Slijedi možda najznačajnija utakmica za nas u posljednjih nekoliko godina, s obzirom na sportski rivalitet između naših reprezentacija. Siguran sam da će naši igrači pružiti maksimum kako bi se revanširali Hrvatima za prošlosezonski poraz (27:6, op.a.). Odlučili smo da igramo u noćnom terminu kako bi privukli što više gledalaca i tako dodatno motivirali naše igrače – rekao je Mahić. 

Imamo dobar odziv igrača, ali nismo uspjeli zbog povreda sve kompletirati. Pripremili smo dobru taktiku i nadamo se pobjedi – rekao je Fetić i pozvao publiku da u što većem broju dođe na utakmicu i pruži podršku našim reprezentativcima.  

- Odradili smo duži dio priprema s igračima iz domaćeg prvenstva, pokušavamo na njima bazirati svoju igru sada. Vjerujem da možemo pružiti kvalitetan otpor i na kraju slaviti s našim navijačima – rekao je Mušinović.

Ostale utakmice  

U narednom kolu naši reprezentativci igraju na Malti 27. oktobra. Posljednje dvije utakmice su na rasporedu na proljeće 2019. godine, prvo će naši najbolji ragbisti gostovati u Izraelu (16. mart), a potom u Zenici biti domaćini reprezentaciji Kipra (7. april).  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.