RUKOMET

Lokomotiva u Vogošći pretovarena golovima

Treće kolo rukometne Premijer lige BiH

Eset Muračević

E. Muračević

17.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

U utakmici trećeg kola rukometne Premijer lige BiH večeras je u vogošćanskoj dvorani „Amel Bečković“, rukometni klub Vogošća Poljine Hills, rezultatom 35 :24 savladao ekipu Lokomotiva iz Brčkog koja se ove sezone vratila u društvo najboljih bosanskohercegovačkih rukometaša.

U želji da anuliraju poraz iz prošlog kola kada su, u gostima, od Rukometnog kluba Gračanica ostali bez bodova, domaći rukometaši su od samog početka utakmice nastojali da, kvalitetom igre te podrškom publike i prednošću domaćeg terena, tri boda uknjiže u svoju korist. I uspjeli su u tome. 

Iako su poletni gosti poveli u drugoj minuti igre, domaći rukometaši im nisu dali da rezultat nastave povećavati u svoju korist. Minut kasnije rezultat je bio izjednačen, a već od četvrte minute igre domaći rukometaši su počeli punti mrežu gostiju. Iz minute u minutu, sve do kraja prvog poluvremena, iskazivali su svoju nadmoć te bez velikih poteškoća održavali gol razliku u svoju korist od četiri-pet, a na trenutke i šest-sedam golova razlike, te su prvi dio utakmce priveli kraju sa rezultatom 17:10.

Nastavak igre nije donio neke posebne novosti. Vogošćani su kvalitetnom igrom samo povećavali rezultat u svoju korist i sve do kraja, bez poteškoća, održavali prednost od devet-deset, a na trenutke i 11 golova razlike. Ni jednog trenutka gostima nisu dozvolili da značajnije ugroze njihovu mrežu te su zasluženo slavili rezultatom 35 :24. 

- Nakon poraza u Gračanici trebala nam jedna ovakva utakmica u kojoj smo ostvarli značajnu gol razliku kako bi nam ona dala krila pred naredni susret sa banjalučkim Borcem. Ukoliko u nedjelju u Banjoj Luci ostvarimo pobjedu lakše ćemo u nastavku sezone plovti ka vrhu tabele - rekao je nakon utakmice Alen Geko, kapiten vogošćanskih rukometaša.

Najuspješniji u vogošćanskoj ekipi bio je Benjamin Čičkušić sa šest pogodaka, a u ekipi Lokomotiva, Šerif Baraković koji je pet puta zatresao mrežu domaćina.

Junaci utakmice bili su i golmani obje ekipe. Dejan Mihajlović iz Lokomotive zabilježio je jedanaest odbrana, a Marko Ivanković, golman vogošćana dvanaest odbrana među kojim su dvije odbrane sedmeraca. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.