KVALIFIKACIJE Jutros oko 9.30 sati iz hotela „Miris dunja“ u Tuzli

Rukometna reprezentacija BiH otputovala za Minsk

Fena
23.10.2018 10:59

Foto: FENA

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je oko 9.30 sati iz hotela „Miris dunja“ u Tuzli otputovala za Beograd, odakle će avionom nastaviti za Minsk, gdje se u četvrtak sastaje s Bjelorusijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Sinoć su se reprezentativcima, koji su se u Mejdanu okupili u nedjelju, pridružili ostali igrači koje je selektor Bilal Šuman pozvao za susrete s Bjelorusijom i Češkom.

Većina igrača obavila je samo dva treninga, a samo jedan u kompletnom sastavu. Među putnicima za Minsk nema povrijeđenog Alena Ovčine i suspendiranog Vladimira Vranješa.

- Sve smo već rekli. Bjelorusi su fizički snažni, ali pokušat ćemo ih iznenaditi već u njihovoj dvorani. Bitno nam je da dobijemo sve domaće utakmice, a novi sistem s 24 reprezentacije na Evropskom prvenstvu nam ide naruku. Nastojat ćemo iskoristiti ovu priliku i prvi put se pojaviti na Evropskom prvenstvu – izjavio je Feni selektor Šuman.

Dvije jake utakmice u samo tri dana veliko je opterećenje za našu selekciju, dok će Češka imati dan više odmora, jer su jer će s Finskom igrati u srijedu.

- U ovom trenutku Bjelorusija i Češka su malo ispred nas, ali nisu bolji toliko da bar jednu od njih ne možemo pobijediti. U Mejdanu protiv Češke očekujem podršku publike koja će nam biti osmi igrač – kaže Prce.

Susret Bjelorusija - BiH igra se u četvrtak od 18 sati.

Oglasi

NA VRH