KVALIFIKCIJE

Evo kako Šumanovi momci mogu do EP-a 2020.

U narednom prozoru igramo s Fincima

Arhiv

Sportske.ba

30.10.2018

Nakon dva odigrana kola kvalifikacija za EP 2020. godine naša rukometna reprezentacija je u sjajnom položaju.   

Pobjeda protiv Bjelorusije i poraz od Češke Republike nas drže na drugom mjestu grupe sa 2 boda i boljim međusobnim duelom od Bjelorusa.  

U narednom prozoru igramo s Fincima, ali ono što je bitno, to su dva boda iz Minska.  

Naime, da se gleda poredak trećeplasiranih selekcija, tu bi ekipa iz naše grupe bila lider s Latvijom i u najboljem položaju.  

Crna Gora, Slovačka i Litvanija nemaju bod. Belgija je osvojila iznenađujući bod protiv Srbije, dok su Grčka i Izrael napravili senzacije protiv Makedonije, odnosno Poljske. Međutim, teško je očekivati da će ove selekcije napraviti iznenađenja protiv Njemačke i Islanda, a da bi se poredak trećeplasiranih reprezentacija dodatno zakomplicirao, potrebno je i da Belgija i Crna Gora iznenade Hrvatsku i Dansku, što je, ruku na srce, u domenu naučne fantastike.  

Dakle, uz dvije pobjede protiv Finaca, izabranici Bilala Šumana bi bili 95% učesnici Eura, jer treba se desiti pravo čudo da reprezentacija iz naše grupe ne završi među četiri najbolje trećeplasirane. U slučaju trijumfa protiv Finaca i pozitivnog rezultata protiv Bjelorusije na domaćem terenu, tada bismo sigurno bili među dvije prvoplasirane selekcije u grupi i ne bismo se bavili kalkulacijama trećeplasiranih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.