OSTALI SPORTOVI

Ivo Krezo: Zadovoljni smo prikazanim u Poreču

Igrači pokazali kvalitet

FutsalWeek.com

Avaz Sport

31.10.2018

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su u protekla četiri dana učestvovali na turniru „Futsal Week“ u Poreču.

U četiri susreta bh. futsaleri su pobijedili Grčku, remizirali s Kuvajtom i Slovenijom, dok su od Mađarske u prvom kolu poraženi. 

Selektor Ivo Krezo kaže da su igrači pokazali kvalitet.

Možemo biti zadovoljni onim što je ekipa pokazala u Poreču, naročito jer ova selekcija dugo nije igrala utakmice. Igrači koji su i prije bili u reprezentaciji su potvrdili kvalitetu, ali isprobali smo i neke nove na koje se definitivno može računati - rekao je Krezo. 

On se potom osvrnuo i na utakmice.

Protiv Mađarske smo bili u egalu na poluvremenu, u drugom periodu smo brzo primili dva gola. Pokušali smo da se vratimo s golman-igračem, ali nismo uspjeli i protivnik je zasluženo pobijedio. U drugom kolu smo remizirali s Kuvajtom iako smo dominirali čitavu utakmicu. Protiv Grčke smo odigrali najbolju utakmicu i zasluženo pobijedili, a igrači su pokazali kvalitet i protiv Slovenije kada smo uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva gola - dodao je Krezo.  

Selektor ističe da će stručni štab bh. futsal selekcije do zvaničnih utakmica provjeriti još malonogometaša.

U narednom periodu ćemo nastojati da napravimo što širu bazu igrača te ćemo još neke isprobati. Moderni futsal se ne može igrati sa 5-6 igrača i moramo ih imati što više na raspolaganju. Tražit ćemo rješenja i među mlađim malonogometašima, potreban nam je još jedan kvalitetan pivot - zaključio je Krezo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.