VRATOLOMIJE

Senad Grošić i Kori Bohan: BMX majstorije u trgovini građevinskog materijala

Njihova avantura je trajala dva dana i jednu noć, što im je pružilo više nego dovoljno vremena da budu maksimalno kreativni

Grošić i Brohan: Nove vratolomije

Avaz.ba

13.11.2018

Senad Grošić, jedan od najpopularnijih BMX vozača na svijetu, udružio je snage sa australskim kolegom Korijem Bohanom (Corey) na snimanju novog videa pod naslovom „Nailed It“, čija se radnja odvija u prodavnici građevinskog materijala. 

Video počinje tako što njih dvojica slučajno ostanu zaključani u trgovini "Hagebaumarkt" u Mondzeu (Austrija) nakon radnog vremena. Umjesto da pozovu pomoć, oni odlučuju da maksimalno iskoriste situaciju i pretvore zatvorenu prodavnicu u svoje lično BMX igralište.

Njihova avantura je trajala dva dana i jednu noć, što im je pružilo više nego dovoljno vremena da budu maksimalno kreativni. Kao rekvizite za izvođenje trikove koristili su sve što im se našlo pri ruci: alate, daske, građevinska kolica, visokotlačne perače, puhače lišća...

- Trgovine građevinskog materijala su za BMX vozače ono što su prodavnice igračaka za djecu. Čini se da nude bukvalno sve, i gdje god da pogledate dobijete novu ludu ideju. Uvijek sam želio da budem zaključan u jednoj od njih, i radim šta god poželim. Zaista smo maksimalno iskoristili ova dva dana i fantastično smo se proveli - izjavio je Senad nakon snimanja.

- Kad mi je Senad rekao svoju ideju, istog trenutka sam se zapalio za nju. Ovo je vjerovatno jedna od "najcool" stvari koje možete zamisliti. Radnja videa mi je veoma zabavna. Nadam se će i ljudima biti jednako zabavno da gledaju, koliko je nama dvojici bilo u prodavnici - dodao je Grošićev kolega Bohan.

Senad Grošić je jedan od najvećih svjetskih freestyle BMX vozača. Rođen je prije 39 godina u Sisku, njegovi roditelji korijene vuku iz Bosne i Hercegovine, a on je austrijski državljanin. Snimajući BMX videa i takmičeći se, obišao je cijeli svijet. Posebno rado posjećuje BiH, a svoje trikove je snimao i na starim bosanskim tvrđavama i najljepšim mostovima u našoj zemlji.

Kori Bohan, Australac s adresom u SAD, poznat je po svom divljem stilu vožnje, i prvi je kojem je pošlo za rukom da osvoji tri zlatne medalje u disciplini BMX Dirt na "X Games".


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.