OSTALI SPORTOVI Najuspješnija bosanskohercegovačka biciklistkinja

Lejla Tanović potpisala za špansku ekipu Bruhula rejsing tim

Desetorostruka državna prvakinja

Avaz.ba
14.11.2018 14:03

Tanović: U naredne dvije sezone nastupat će za špansku ekipu

Foto: MTB reprezentacija BiH

Najuspješnija bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović, deseterostruka državna prvakinja i trostruka balkanska prvakinja, u naredne dvije sezone nastupat će za špansku ekipu Bruhula rejsing tim.

Nakon što je protekle dvije sezone vozila za grčki SMF tim, Tanović će tako promijeniti sredinu i nastupati za jedan od poznatijih profesionalnih timova iz Španije. 

Ona je ove sezone osvojila pet medalja na međunarodnim UCI utrkama, zauzela 4. mjesto na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu te odbranila titule balkanske i državne prvakinje.

- Izuzetno sam sretna potpisivanjem za Bruhula rejsing tim, koji je sastavljen od kvalitetnih vozača iz Španije, Portugala i Rumunije. Atmosfera u ekipi je sjajna i to će mi sigurno pomoći da ostvarim svoje ciljeve. Kapaciteti mog novog tima u tehničkom smislu su idealni, samim tim uz vrhunsku opremu i bicikl zasigurno da ću nadoknaditi dosadašnje nedostatke u odnosu na konkurenciju. Ujedno, ovo će biti moja prva sezona u kojoj ću nastupati na svih šest svjetskih kupova u Evropi, što je dobra motivacija pred zahtjevne zimske pripreme koje me očekuju - kazala je Lejla Tanović. 

U dosadašnjoj karijeri Tanović je, osim za grčki SMF tim, dvije godine nastupala i za turski Salkano Kapadokija tim. Nakon završetka ove sezone stigle su joj dvije ponude, jedna iz Španije, a druga iz Italije.

- Pregovori s Bruhula timom su protekli izuzetno korektno i ugovor je brzo bio zaključen i potpisan na period od dvije godine. Od starta su dali do znanja da žele Lejlu u ekipi i da je glavni cilj njen napredak u odnosu na najbolje biciklistkinje svijeta. Prva utrka za Lejlu će biti veoma brzo, odnosno u februaru naredne godine u Španiji, kada će ujedno biti i predstavljanje ekipe za 2019. godinu - kazao je selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević, saopćeno je iz MTB reprezentacije BiH.

Oglasi

NA VRH