USPJEH Zapažen nastup mladog bh. olimpijca u Belom Manastiru

Strijelac Amar Dizdarević postavio novi državni rekord za juniore

U veoma jakoj seniorskoj konkurenciji osvojio visoko deveto mjesto

Fena

12. međunarodni turnir "Sv. Martina 2018.": Uspješan nastup sarajevskih strijelaca

Foto: SK Sarajevo


Proteklog vikenda u Belom Manastiru u Hrvatskoj održan je 12. međunarodni turnir "Sv. Martina 2018.", na kojem su nastupili najbolji strijelci i ekipe iz sedam zemalja.

Strijelci Streljačkog kluba Sarajevo postigli su veoma zapažen nastup, a najbolji rezultat ostvario je mladi bh. olimpijac Amar Dizdarević, koji je postavio novi državni rekord za juniore i u veoma jakoj seniorskoj konkurenciji osvojivši visoko deveto mjesto. 

Novi rekord Bosne i Hercegovine i lični Dizdarevića je 619,9 krugova i veći je za četiri kruga od starog rekorda.

U ekipnoj konkurenciji juniorke Streljačkog kluba Sarajevo u sastavu Aida, Medina i Almedina Arnautović osvojile su odlično drugo mjesto sa pogođenih 1801,8 krugova. Bolje od bh. takmičarki bile su mnogo iskusnije takmičarke HAŠK Mladost iz Zagreba koje su pogodile 1812,8 krugova, dok su treće mjesto osvojile takmičarke PVLK, Pecs iz Mađarske koje su imale 1794,7 krugova. 

Uspješan nastup imali su i seniori Streljačkog kluba Sarajevo koji su u borbi za drugo mjesto vrlo malom razlikom od samo 1,8 krugova izgubili od mađarskih takmičara BHSE Budapest. Pobijedili su takmičari SD Končar Zagreb 1786 koji su imali 1861,7 pogođenih krugova, drugi je bio BHSE Budapest sa 1842,2 kruga, a treći takmičari SK Sarajevo sa 1840,4 pogođena kruga.

- Na ovom takmičenju Streljački klub Sarajevo nastupio je sa dosta mladih takmičara koji su prvi put nastupili na međunarodnom takmičenju te su postignutim rezultatima opravdali ukazano povjerenje. Najvredniji rezultat postigao je svakako Amar Dizdarević, koji je u Belom Manastiru popravio svoj lični i državni rekord, te još jednom pokazao da se od njega trebaju očekivati još bolji i značajniji rezultati - kazao je trener SK Sarajevo Nedžad Fazlija.

NA VRH

Podijeli članak na