ZVANIČNO Iskusni i trofejni trener na klupi će zamijeniti Danijela Riđića

Kasim Kamenica potpisao jednogodišnji ugovor s RK Vogošća PH

Kao selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio titulu prvaka svijeta

Fena

Kamenica (desno): RK Vogošća je konstanta kvaliteta bh. rukometa

Foto: Fena


Rukometni stručnjak Kasim Kamenica od danas je zvanično novi trener Rukometnog kluba Vogošća Poljine Hills. 

Iskusni i trofejni trener danas je s predsjednikom Upravnog odbora bh. viceprvaka Fetahom Kadićem u klupskim prostorijama potpisao jednogodišnji ugovor.

Na toj dužnosti 64-godišnji trener će zamijeniti Danijela Riđića, s kojim je RK Vogošća PH sporazumno raskinuo ugovor.

U dugogodišnjoj i uspješnoj trenerskoj Kamenica je kao selektor vodio reprezentacije Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te više od 20 klubova iz regiona. Kao selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio je titulu prvaka svijeta. U posljednje tri sezone Kamenica je bio trener makedonskog Pelistera, Zagreba i Vojvodine iz Novog Sada.

Nakon potpisivanja ugovora Kadrić je kazao da je Kamenica jedno od najvećih imena u svijetu rukometa.

- Dovoljno je pogledati njegovu biografiju, malo koji trener s ovih prostora može se pohvaliti tolikim brojem klubova. Brzo smo dogovorili saradnju. Nekoliko godina s uspjehom nastupamo u Premijer ligi BiH, ali, nažalost, nismo uspjeli da osvojimo titulu. Njegovim dolaskom želimo da ostvarimo ciljeve kluba - rekao je Kadrić.

Kamenica je naglasio da je RK Vogošća konstanta kvaliteta bh. rukometa.

- Njihovi rezultati su vrlo dobri, ali su im nekako izmakle dvije titule za konac. Hvala predsjedniku i ostalim ljudima iz kluba na povjerenju. Čeka me naporan rad, prvo moram da psihološki postavim ekipu na noge. Ekipa je zapala u određenu krizu, ne u krizu kvaliteta, već je u pitanju psihološko stanje, koje je dovelo do promjene na klupi - kazao je Kamenica.

Dodao je da igrače očekuje zahtjevan i naporan rad te da su njegove ambicije osvajanje trofeja.

- Vjerujem da to može ostvariti ovaj klub. Što se tiče selekcije ekipe, poštujem ono što je klub napravio i dogovorio, ali smatram da ekipi na nekim mjestima treba dodati određen broj igrača, kako bi se mogle ostvariti ciljevi. Ispred nas je zahtjevan period, a prvi zadatak je subotnji revanš susret 3. kola Čelendžer kupa protiv Borca - kazao Kamenica.

Banjalučani su prije četiri dana u Vogošći slavili 23:22, ali Kamenica smatra da taj poraz nije nikakvo breme.

- Borac je možda i kvalitetnija ekipa od nas u ovom trenutku, ako gledamo po konstituciji, ali to je sve tu negdje. Ono što sam vidio na ovom meču i što sam čuo šta se desilo u prvenstvu, to je segment kontranapada krila, a to je povezano i s moralom ekipe. Prije svega, moramo napraviti korekciju u odbrani, korekciju kontre, pozicioni napad nam je nešto lošiji. Važno je shvatiti da mi nismo bez šansi i možemo napraviti rezultat i idemo da to uradimo - dodao je Kamenica.

NA VRH

Podijeli članak na