RUKOMET

Uživanje je braniti za prvaka Njemačke

Ponovo spadamo u favorite za titulu, kaže naš reprezentativac, koji blista na golu ekipe Flensburga

Burić: Sjajna forma bh. reprezentativca

Er. B.

22.11.2018

Benjamin Burić trenutno je, prema procentu uspješnih odbrana, najbolji golman njemačke rukometne Bundeslige.

Fantastični učinak reprezentativca Bosne i Hercegovine još je impresivniji ako se zna da on od ove sezone brani za prvaka Njemačke, ekipu Flensburga, a da je Bundesliga najjače klupsko takmičenje u svijetu rukometa.

Vrhunska klasa

- Osjećam se odlično, uživanje je biti dio najboljeg kluba u Njemačkoj - kaže Burić.

Benjamin iza sebe ima već dvije sjajne sezone u Bundesligi, kao golman Veclara, ali braniti boje Flensburga predstavlja stepenicu više u karijeri i definitivna je potvrda vrhunske klase.

Burićeva forma jedan je od razloga i sjajne sezone kompletnog tima, koji je, nakon 13 kola, jedini klub bez poraza u njemačkoj ligi (ima svih 13 pobjeda), uprkos tome što su prognoze uoči početka šampionata promovirale neke druge ekipe u favorite.

- Prije početka, nismo bili među favoritima, jer smo promijenili mnogo igrača. To je bilo veoma teško ukomponirati, ali trener radi odličan posao. Sada spadamo u favorite za naslov prvaka - ističe Burić.

U njemačkoj Bundesligi nastupa još jedan bh. reprezentativac Josip Perić, srednji bek ekipe Gepingena, koja se nalazi u sredini tabele.

Odličan i Perić

- Perić se u konkurenciji trojice igrača na poziciji srednjeg beka izborio za minutažu i svaka mu čast na tome. Na njemu je da radi i ostane u Bundesligi, koja mu sigurno odgovara za njegovu igru - kaže Burić.

Kad je u pitanju evropska Liga prvaka, Flensburg nakon osam kola ima neočekivano slab omjer od samo tri pobjede i pet poraza.

- Sad nam je svaka utakmica kao polufinale, moramo postići dobre rezultate u duelima protiv danskog Skjerna i mađarskog Segeda kako bismo se vratili u igru za prolazak u naredni krug - rekao je Burić, koji je prije dolaska u Njemačku branio za Maglaj, Izviđač, banjalučki Borac i slovensko Gorenje.



Nema vremena za slavlje

Burić je 20. novembra, dan poslije sjajnog nastupa protiv Levena, u kojem je imao 16 odbrana, proslavio 28. rođendan, kao i njegov blizanac Senjamin.

- Nema mnogo vremena za slavlje, jer nas već u četvrtak (danas, op. a.) očekuje susret s Gumersbahom - kaže Benjamin.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.