SARAJEVO

Prijem diplomata u OKBiH povodom EYOF-a

Želimo vas potaći da odigrate važnu ulogu u pružanju podrške mladim sportistima

Naša zemlja bit će domaćin jednog velikog događaja. Ilustracija

Fena

22.11.2018

U prostorijama Olimpijskog muzeja u Sarajevu upriličen je doručak za ambasadore Evropskih zemalja u BiH, učesnica EYOF-a 2019. Doručak su zajednički organizirali EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo i Olimpijski komitet BiH.

Ovom prilikom ambasadorima je predstavljen projekt EYOF 2019, mogućnosti njihovog angažmana na projektu, kao i mogućnost učestvovanja na ceremonijama otvaranja i zatvaranja Festivala.

- Cilj uključivanja međunarodne zajednice u projekt EYOF 2019 je podizanje svijesti o događaju EYOF 2019 među ambasadama i međunarodnom zajednicom u Sarajevu. Naša glavna ambicija je uspostavljanje efikasnog i snažnog partnerstva s diplomatskim korom, kao i s cijelom srodnom zajednicom koja podržava Festival u njegovoj misiji da uspije. Stoga želimo da pozovemo i potaknemo sve vas da igrate aktivnu i važnu ulogu u pružanju podrške mladim sportistima iz evropskih zemalja uživajući u iskustvu svjedočenja i učestvovanja u EYOF 2019 - poručili su iz EYOF-a 2019.

Radnim sastankom rukovodili su Jakub Nesnidal, predstavnik Inernacionalne zajednice EYOF-a 2019, i Jasmin Ademović, marketing menadžer EYOF-a 2019. Prisutnima su se obratili direktor EYOF-a 2019 d.o.o. Senahid Godinjak i generalni sekretar OKBiH Said Fazlagić.

- Tim EYOF-a 2019 bi bio zaista zadovoljan ako bi predstavnici ambasada mogli učestvovati na ceremonijalnim i protokolarnim događajima, kao što su dobrodošlica sportistima njihove zemlje u Sarajevu, kada bi učestvovali u ceremonijama dodjele medalja ili pozvali svoju nacionalnu delegaciju u ambasadu na sastanak ili druženje - rekao je Godinjak.

Generalni sekretar OKBiH naglasio je da ovaj projekt može poboljšati saradnju ambasada i nacionalnih olimpijskih komiteta, saopćeno je iz EYOF-a 2019.

- Smatramo da će pozivanje i dovođenje osvajača medalja iz 1984. godine ili bilo kojih poznatih učesnika iz vaše zemlje biti odlična promocija takmičenja, kao i zemlje koju vi predstavljate u Bosni i Hercegovini - poručio je Fazlagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.