USPJEH

Mlade gimnastičarke sarajevske Bosne osvojile šest medalja u Banjoj Luci

U konkurenciji više od 200 takmičarki iz Hrvatske, Srbije i BiH

Banja Luka: Uspjeh mladih gimnastičarki sarajevske Bosne. Fena

FENA

25.11.2018

Mlade gimnastičarke sarajevske Bosne uspješno su nastupile na Međunarodnom turniru, koji je povodom Dana gimnastike organizirao Gimnastički klub Spartak u Banjoj Luci.

U konkurenciji više od 200 gimnastičarki iz Hrvatske, Srbije i BiH, članice GK Bosna ukupno su osvojile šest medalja (tri zlata, dva srebra i jednu broznu) u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, čime su potvrdile sjajne rezultate ostvarene na nedavno održanom takmičenju iz Splitu.

Najsjajnije medalje gimnastičarke sarajevskog kluba ekipno su osvojile u konkurenciji mlađih kadetkinja i mlađih juniorki, te pojedinačno kadetkinja Šad Haja Kadribašić u višeboju.

Srebrene medalje u ekipnoj konkurenciji osvojile su juniorke i pojedinačno Rua Melek Kadribašić, dok je bronzana pripala juniorki Sajri Čuljević.

Prema riječima trenera GK Bosna Mersada Čuljevića, mlade gimnastičarke marljivo su trenirale i pripremale nove elemente i vježbe, kako bi na što bolji i dostojanstveniji način predstavili svoj klub i grad Sarajevo.

- Naše su djevojčice dale sve od sebe da pokažu svoje najbolje kvalitete. Očekivanja su bila da će iz ekipe mlađih juniorki biti prve, a da će ostale ekipe ostvariti zapažene rezultate. Međutim, uslijedilo je iznenađenje i oduševljenje kada je spiker prozvao ekipu mlađih kadetkinja da se popne na najviše postolje. Naše gimnastičarke ukupnim nastupima na ovom takmičenju su premašile naša očekivanja imajući u vidu u kakvim uslovima treniramo, bez ikakve podrške onih koji bi trebali da nam je pruže - kazao je Čuljević.

On je najavio će GK Bosna uskoro nastupiti na još jednom međunarodnom turniru u Samoboru (Hrvatska) na kojem očekuje još bolje rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.