USPJEH

Brzoklizači BiH osvojili dva srebra i bronzu na međunarodnom takmičenju u Beogradu

Tarik Omeragić klizao izvanredno i ispunio normu za EP i SP

Beograd: Reprezentativci BiH imali zapažen nastup. Savez klizačkih sportova BiH

Fena

3.12.2018

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić, Samra Selimbegović, Ermin Raščić, Omar Saletović i Illan Krstić (članovi KKK "Bosna" iz Sarajeva), s trenerom Nihadom Bašićem, osvojili su tri medalje (dva srebra i bronzu) na međunarodnom takmičenju serije "Alpe Adria Trophy" u Beogradu.

Na takmičenju je nastupilo 67 brzoklizača iz sedam zemalja (Austrija, Hrvatska, BiH, Mađarska, Slovenija, Bugarska i Srbija), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.  

Tarik Omeragić je klizao izvanredno i u ukupnom plasmanu utrke na 500 m osvojio je srebrenu medalju i rezultatom 44,5 sekundi ispunio normu za nastup na narednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Samra Selimbegović je, također, osvojila srebrenu medalju, ali vrijeme koje je postigla na 500 m nije bilo dovoljno za normu za EP i SP, što će pokušati ostvariti polovinom ovog mjeseca u Budimpešti. 

Omar Saletović je osvojio je bronzanu medalju, dok je Ermin Raščić bio četvrti, s novim ličnim rekordom, drugi put u deset dana, što je ohrabrenje pred njegov nastup na EYOF-u 2019. Illan Krstić je zauzeo solidno osmo mjesto, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.