USPJEH

Zlato, dva srebra i tri bronze za sarajevski Novi Grad na tekvondo turniru u Češkoj

U konkurenciji od preko 300 takmičara iz 14 država

Češka: Izuzetan uspjeh mladih članova TDK Novi Grad. Fena

FENA

9.12.2018

Selekcija tekvondo kluba Novi Grad Sarajevo je ovog vikenda na tradicionalnom turniru u češkom Pelhrimovu osvojila šest medalja.

Predstavnici Novog Grada su u konkurenciji od preko 300 takmičara iz 14 država, ostvarili izuzetan uspjeh osvajajući šest medalja i to jedno zlato, dva srebra i tri bronzane medalje. 


Zlatnu medalju, osvojio je Elez Memišević u konkurenciji mlađih kadeta preko 40 kg, srebrene su bile Džejna Hamzić u konkurenciji kadetkinja do 37 kg i Esma Bahtanović u kategoriji mlađih kadetkinja do 33 kg, a bronzane medalje su osvojili Muhamed Đonko i Omer Ramić u konkurenciji kadeta do 53 kg i Arnela Murguz u konkurenciji mlađih kadetkinja do 39 kg.

Selekcija Novog Grada je bila jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom tradicionalnom takmičenju.

- Naši takmičari su ostvarili sto postotni učinak osvojivši šest medalja na ovom takmičenju. Veoma raznolika konkurencija i broj država učesnica u poređenju sa uspjehom dosta govori o kvaliteti naših mladih takmičara. Ovo je predzadnji nastup naših takmičara za ovu godinu, a ostalo je još takmičenje, koje se izvodi u našoj organizaciji, Sarajevo Open 2018 – Kup Novog Grada Sarajevo, gdje očekujemo učešće od oko 800 takmičara iz 12 država.  Svakako, rezultat sa ovog takmičenja je dokaz da naši takmičari mogu još mnogo toga, samo im treba malo motivacije, a uz malu pomoć roditelja i općinskih, kantonalnih, federalnih i državnih institucija, te firmi "BH Telecom" i "Elit Nutrition", kao i medija koji redovito stoje iza naših rezultata, te se ovom prilikom svima zahvaljujemo - izjavio je trener Belmir Berberović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.