SVESTRANA

Bavi se s nekoliko sportova istovremeno: Emina Selimović je i bokserka, ali i košarkašica

Emina Selimović

Avaz Sport

16.12.2018

Emina Selimović, mlada i perspektivna sportašica, poznata je po tome što se bavi s nekoliko sportova istovremeno. Iz Brčkog vratila s titulom bokserske prvakinje BiH u kategoriji 60-64 kg.

Ona je član AK Sarajevo, a igra i košarku u seniorskoj ekipi KK Igman i juniorskom timu KK Koš i potencijalni je košarkaški reprezentativac.

- Trenutno igram za dva kluba i nadam se da ću zajedno sa svojim kolegicama ove sezone predstaviti ove klubove na najbolji način, kao i da ću ostvariti svoje lične ciljeve, a to je nastup za juniorsku reprezentaciju BiH, kaže Selimović.

Emina je i član Atletskog kluba Sarajevo, za koji ima samo riječi hvale i s kojim je ove godine na seniorskom ekipnom državnom prvenstvu bacala koplje i osvojila zlato i nakon 15 godina, zajedno sa svojim kolegicama, vratila pehar u vitrine AK Sarajevo.

Na pitanje ko joj je najdraži trener, bila je iskrena i priznala da je svaki trener ostavio pozitivan trag u njenom životu. U prošlosti su tu bili Melina Čelik, Merima Merdan, Merhunisa Omerović, Midhat Šendelj, Salih Keljalić, a sada su to Nermin Pulić, Admir Tutić, Mensur Peljto, Halim Jašarević i Zoran Šehovac.

 Priznaje i da veliku podršku i razumijevanje ima u svojoj školi (Sportska gimnazija) od razrednice Adise Bećirević i profesora sporta Vedrana Oručevića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.