MLADE NADE Bilježi sjajne rezultate u tekvandou

Hana Jahić: Svu negativnu energiju ispoljim na treningu

Uskoro će napuniti 18 godina

J.A.
04.01.2019 07:44

Hana Jahić: Sa 13 godina počela trenirati

Foto: Facebook

Hana Jahić iz Breze članica je tekvando kluba Kolektiv Bosna, koji je jedan je od najuspješnijih u Bosni i Hercegovini. Hana će uskoro napuniti 18 godina, a već sa 13 godina počela je trenirati tekvando.

Do sada je osvojila 1. mjesto na državnom prvenstvu BiH 2015. godine u borbama i formama kao kadetkinja, 3. mjesto na Park Pokal turniru u Štutgartu, te 1. mjesto na državnom prvenstvu 2016. godine nastupajući u kategoriji juniorki.

- Ipak, od svih nabrojanih priznanja najdraže su mi dvije medalje koje sam osvojila u Karlovcu u Hrvatskoj prije tri godine kada sam bila najbolja u borbama i u formama, zbog toga što su mi pripreme bile veoma teške i zahtjevne, a zdravstveno stanje nije bilo najbolje – kaže Hana.

Kako kaže za tekvando se odlučila prvenstveno zato jer je to pojedinačni sport.

- Sve zavisi od mene. Izgubim li, samo sebe mogu kriviti, ako pobijedim isto tako. Sport je jedini spas od droge, alkohola, lošeg ponašanja - poručuje mlada Hana.

Hana trenutno pohađa Gimaziju Muhsin Rizvić u Brezi, a u slobodno vrijeme voli da čita historijske knjige. Osim što je uspješna, Hana je i prava ljepotica.

- Često od muškaraca dobijam pitanja da li sam agresivna ili nasilna, ali uopće nisam jer se sva negativna energija ispolji na treningu – zaključuje Hana. 

NA VRH