MLADE NADE

Hana Jahić: Svu negativnu energiju ispoljim na treningu

Uskoro će napuniti 18 godina

Hana Jahić: Sa 13 godina počela trenirati. Facebook

J.A.

4.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Hana Jahić iz Breze članica je tekvando kluba Kolektiv Bosna, koji je jedan je od najuspješnijih u Bosni i Hercegovini. Hana će uskoro napuniti 18 godina, a već sa 13 godina počela je trenirati tekvando.

Do sada je osvojila 1. mjesto na državnom prvenstvu BiH 2015. godine u borbama i formama kao kadetkinja, 3. mjesto na Park Pokal turniru u Štutgartu, te 1. mjesto na državnom prvenstvu 2016. godine nastupajući u kategoriji juniorki.

- Ipak, od svih nabrojanih priznanja najdraže su mi dvije medalje koje sam osvojila u Karlovcu u Hrvatskoj prije tri godine kada sam bila najbolja u borbama i u formama, zbog toga što su mi pripreme bile veoma teške i zahtjevne, a zdravstveno stanje nije bilo najbolje – kaže Hana.

Kako kaže za tekvando se odlučila prvenstveno zato jer je to pojedinačni sport.

- Sve zavisi od mene. Izgubim li, samo sebe mogu kriviti, ako pobijedim isto tako. Sport je jedini spas od droge, alkohola, lošeg ponašanja - poručuje mlada Hana.

Hana trenutno pohađa Gimaziju Muhsin Rizvić u Brezi, a u slobodno vrijeme voli da čita historijske knjige. Osim što je uspješna, Hana je i prava ljepotica.

- Često od muškaraca dobijam pitanja da li sam agresivna ili nasilna, ali uopće nisam jer se sva negativna energija ispolji na treningu – zaključuje Hana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.