ZENICA

Kormilo preuzeo Nermin Gušić

Ostajemo na putu ka Premijer ligi i Evropi, kaže predsjednik kluba Škrbić

Neće biti odlazaka igrača

D. J.

4.1.2019

Rukometaši Čelika u protekloj polusezoni nisu ostvarili zacrtane ciljeve. Četvrto mjesto u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Sjever, ne zadovoljava ni igrače, ni navijače, a ni upravu kluba.

Održan je zajednički sastanak, kojem su prisustvovali predsjednik kluba Pane Škrbić, članovi uprave te stručni štab i igrači. Govorili su svi, igrači, članovi stručnog štaba i uprave, i jedinstven je zaključak - Čelik ide dalje, bolje i odlučnije nego ikada do sada!

- Čelik ostaje na putu ka Premijer ligi i Evropi. Trenutni rezultati samo su nas privremeno uzdrmali, ali nas nisu obeshrabrili. Imamo 20 sjajnih momaka koji znaju rukomet i idemo dalje - rekao je Škrbić.

Stav uprave, ali i igrača je jedinstven i po pitanju statusa igrača - nema odlazaka iz kluba, nema otkaza. Svih 20 igrača ostaje na okupu, spremni su za nove pobjede i bolje rezultate.

- Na sastanku smo otvoreno razgovarali i nema govoru o odlasku igrača. Ovdje su uvjeti savršeni, ispunjene su sve obaveze prema igračima, atmosfera je sjajna i nema nikakvih razloga da bilo ko od igrača govori o napuštanju kluba - rekao je novoimenovani kapiten tima, golman Riad Polić.

Inače, novi privremeni vršilac dužnosti šefa stručnog štaba je dosadašnji trener u prvom timu, dugogodišnji igrač i trener Čelika Nermin Gušić.

Profesor Seldin Rizvanović je novi sportski direktor i vodit će računa o svim selekcijama kluba te o Školi rukometa RK Čelik. Za trenera-savjetnika u stručnom štabu imenovan je Miki Filipović, koji je bio najuspješniji trener Zeničana u posljednjih desetak godina.

Nagrade igračima 

Tradicionalne nagrade “Zlatna plaketa - srce Čelika” dodijeljene su na svečanosti u RK Čelik. Nagrade za najbolje igrače dobili su Riad Polić, Kenan Muslić i Eldar Mehić.

Nagrade za najperspektivnije mlade igrače Čelika dobili su Faris Mrako, Adi Pašalić i Ismar Kahrić. Istovremeno su svim igračima dodijeljeni i novogodišnji pokloni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.